Monfils: “Rad bi ji pomagal uresničiti cilje”

Francoski zvezdnik Gael Monfils pravi, da bi rad pomagal svoji partnerki Elini Svitolini, da bi ta uresničila vse svoje cilje.

Gael in Svitolina (Foto: Tennisworldusa.com)

25-letna Svitolina še ni osvojila Grand Slam turnirja, kar je njen največji cilj. Je pa prišla do zadnje stopničke zaključnega turnirja najboljših osem leta 2018, ko je v finalu premagala Sloane Stephens. Večkrat je že dosegla dobre rezultate na turnirjih velike četverice, med drugim polfinala lansko leto v Wimbledonu in na OP ZDA. Ukrajinka je dosegla še dva četrtfinala na preostalih dveh Slamih, v Avstraliji in v Parizu.

“Deliva si iste cilje, predanost in izkušnje, to je nekaj neverjetnega,” je povedal Monfils za ATP Tour. “Tenis je zelo individualen, sebičen šport. Večino časa sva narazen, ampak ceniva trenutke, ko sva skupaj. Doma ali na turnirjih. Upam, da ji pomagam. Ko trenirava skupaj, se smejiva. Mogoče sem malo bolj resen, ko treniram z njo, ker ji želim pomagati pri njenih ciljih. Tudi zame so sanje osvojiti Grand Slam in biti med najboljših pet na svetu. Veliko igralcev ima potencial, ampak se mučijo tako kot jaz. Upam, da bom imel nekega dne priložnost.”