Mojster ostaja mojster! Đoković izkoristil priložnost

Kako malo je potrebno, da se vrne v igro šampion, kot je Novak Đoković. Srb se je ta teden skrival v senci rivalov, ki so se izločevali med sabo, medtem ko je on enkrat napredoval celo brez boja, ko mu je srečanje zaradi zastrupitve s hrano predal Marin Čilić, nato pa je v polfinalu izločil odličnega Dominica Thiema in danes v finalu premagal še rahlo izmučenega Stefanosa Tsitsipasa.

Fotografija osebe Tennis TV.
Novak Đoković (Foto: Tennis TV)

Srb je novi stari šampion v Madridu, kjer je krono na glavo postavil že trikrat. Z odlično predstavo je razorožil razumljivo utrujenega Stefanosa Tsitsipasa, ki je odigral dva zaporedna težka dvoboja. Najprej je bil boljši od Alexandra Zvereva, nato pa je domov poslal še Rafaela Nadala. Vse skupaj je botrovalo k šibkejši predstavi danes, kar pa je bilo kot naročeno za ponovno izredno konstantnega Đokovića. Ta bo proti Roland Garrosu, kjer bržkone računa na višek forme, odšel vsaj z eno zmago, in sicer na turnirju serije Masters. S tem je izenačil na prvem mestu Nadala, oba jih imata triintrideset! 

Tsitsipas je poskušal z osnovne črte, ampak je delal malce preveč napak, sploh če štejemo, da je na drugi strani stal “mož-stena” Novak Đoković. Na čase smo spremljali tenis na najvišjem nivoju, po drugi strani pa sta si tenisača privoščila tudi kar nekaj spodrsljajev. Tudi Đoković je v ključnih trenutkih, predvsem v igri, kjer je serviral za zmago, storil nekaj neznačilnih napak, ampak se je naposled le zbral, opravil nalogo in si priigral novo Masters lovoriko. Omarica s trofejami je vse bolj zasedena.

 Tenisač  Masters zmage
 T1. Rafael Nadal  33
 T1. Novak Djokovic  33
 3. Roger Federer  28
 4. Andre Agassi  17
 5. Andy Murray  14