Miku Bryanu za “strel” 10.000 dolarjev kazni

Ameriški igralec dvojic Mike Bryan, ki tekmuje v paru z bratom dvojčkom Bobom, si je na Odprtem prvenstvu ZDA v tenisu prislužil 10.000 dolarjev kazni. Razlog za kazen je nespametna gesta, ki si jo je privoščil v New Yorku, ko je obrnil lopar naokoli in ga proti linijskemu sodniku uperil kot puško, ko je uspešno izzval njegovo sodniško odločitev.

Bob in Mike Bryan (Foto: Tennisworldusa.com)

Glavna sodnica dvoboja Mariana Alves je takoj posredovala in Miku Bryanu zaradi nešportnega obnašanja dodelila kazen za kršitev kodeksa.

Brata Bryan, sicer skupaj zmagovalca 16 turnirjev za veliki slam, sta nato dobila dvoboj drugega kroga.

Gre za najvišjo izrečeno denarno kazen za zdaj na letošnjem turnirju.

“Rad bi se opravičil za svojo potezo. Po spremembi sodniške odločitve sva dobila točko in mišljena je bila zgolj igrivo, v šali,” je dejal Bryan za časnik New York Times.

“A glede na trenutno politično okolje razumem, kako se lahko mojo potezo razume kot nespoštljivo in žaljivo. Obljubim, da si nikoli več ne bom privoščil česa podobnega,” je še dejal Bryan.

V soboto je ZDA pretresel nov strelski pohod, ko je v Teksasu približno 30-letni belec začel streljati po naključno mimoidočih, potem ko ga je policija skušala ustaviti med običajno kontrolo prometa. Moški je ubil sedem ljudi, 21 pa je bilo ranjenih.

Vir: Tenis Slovenija, STA