Tenis Slovenija znova organizirala meritve mladih tenisačev na fakulteti za šport (FOTO)

V soboto, 14. oktobra, so na Fakulteti za šport v Ljubljani še drugo leto zapored potekale velike redne letne meritve za mlade slovenske teniške igralce. Meritve so potekale v petih telovadnicah in treh meritvenih laboratorijih ter zunanjem atletskem stadionu.

Mladi teniški igralci so se preizkusili tudi na zunanjem atletskem stadionu. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Redne letne meritve motoričnih sposobnosti in antropometričnih značilnosti, ki jih organizira in sofinancira Tenis Slovenija, so na Fakulteti za šport v Ljubljani potekale od 8:30 do 15:30. Povabljenih je bilo kar 97 teniških igralk in igralcev, predstavili so se tudi dodatno prijavljeni igralci, rojeni od leta 2005 do 2012.

Organizatorji so izvedli motorične teste (testi agilnosti, koordinacije, hitrosti, gibljivosti, vzdržljivosti, specifične moči), meritve sestave telesa in tudi meritve antropometričnih značilnosti.

Meritve so namenjene slovenskim tekmovalkam ter tekmovalcem, posebej tistim, ki so tekmovalno visoko ambiciozni. Na podlagi pridobljenih rezultatov posameznih meritev lahko načrtujejo, prilagajajo/spreminjajo trening kondicijske oz. telesne priprave (izbor tipa treninga, izbor vsebin treninga, količina in intenzivnost treninga, področja telesne priprave, periodizacija, itd).

Na voljo kronološki pregled rezultatov

Rezultati se v bazi podatkov zbirajo iz leta v leta, tako da se lahko vsak posameznik primerja s svojimi preteklimi rezultati ter povprečjem vseh rezultatov posameznikov njegove starosti, ki so bili pridobljeni skozi leta meritev.

Analizo pridobljenih rezultatov za vsakega posameznika opravi njegov kondicijski trener in na podlagi tega pripravi plan dela. Analiza preteklih let kaže, da je izbor testov ter meritev primeren za dober osnovni kondicijski program mladinca oz. mladinke in zavzema izmerjene vse motorične sposobnosti, ki so značilne za teniškega igralca oz. igralko.

FOTOGALERIJA (Vid Ponikvar/Sportida)

Vse fotografije so na voljo TUKAJ (kliknite za prevezavo)