Medvedev v Rimu do 20. naslova in prvega na pesku

Holger Rune in Daniil Medvedev (Foto: ATP Twitter)

Rus Daniil Medvedev je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Rimu z nagradnim skladom 7,7 milijona evrov. V finalu je premagal Danca Holgerja Runeja s 7:5, 7:5.

Holger Rune in Daniil Medvedev (Foto: ATP Twitter)

Za sedemindvajsetletnega Rusa je to jubilejni dvajseti naslov na turnirjih ATP – igral je 33. finale – in peti na turnirjih serije 1000. Hkrati je to njegova prva zmaga na peščenih turnirjih.

Medvedev je letos igral v šestih finalih in jih pet dobil, in sicer v Rotterdamu, Dohi, Dubaju ter Miamiju, edini poraz pa je doživel v Indian Wellsu proti Carlosu Alcarazu.

Z desetimi zmagami in le dvema porazoma na pesku v tej sezoni je Medvedev med glavnimi favoriti za naslov na drugem turnirju za Grand Slam, Odprtem prvenstvu Francije v Parizu, ki se bo s kvalifikacijami začel ta ponedeljek.

“Vsi veste, da ne maram igrati na pesku. Moja edina teniška ljubezen je trda podlaga, vendar letos se je to precej spremenilo. Že v Monte Carlu in Madridu mi je šlo precej bolje, tu v Rimu pa sem zares začel uživati,” je po zmagi dejal Rus.

Dvajsetletni Holger Rune ostaja pri štirih naslovih ATP v osmih finalih. Dvakrat je bil najboljši v Münchnu, po enkrat pa v Stockholmu in Parizu, kjer je slavil na Mastersu v dvorani Bercy.

Rim, ATP (7.705.780 evrov):
– finale:
Daniil Medvedev (Rus/3) – Holger Rune (Dan/7) 7:5, 7:5.

Vir: Tenis Slovenija, STA