Medvedev skrivnosten glede nastopa v Melbournu

Lahko bi se zgodilo, da bi na OP Avstralije, ki se bo začelo 17. januarja prihodnje leto, tam kot prvi nosilec igral Daniil Medvedev.

daniil - Medvedev skrivnosten glede nastopa v Melbournu
Daniil Medvedev (Foto: Jayne Kamin-Oncea, USA TODAY Sports/Reuters)

“Glejte, zelo rad bi tam igral. Saj se bo hitro videlo, kdo je cepljen. Tisti namreč, ki bo igral v Melbournu. Seveda lahko vedno rečeš, da si poškodovan, kar velikokrat drži. Sam bi rad igral v Avstraliji in to je vse, kar lahko povem. Ne bom vam dejal, ali me boste videli januarja v Avstraliji,” je povedal Medvedev. Premier zvezne države Viktorije v Avstraliji Daniel Andrews je pred dnevi sicer dejal, da necepljeni igralci in igralke kljub različnim napovedim v medijih ne bodo smeli nastopiti na teniškem odprtem prvenstvu Avstralije, je takrat poročala nemška tiskovna agencija dpa.

V Avstraliji v zadnjih tednih krožijo številne različne informacije glede nastopa necepljenih igralcev in igralk na prvem grand slamu sezone 2022. Po nekaterih informacijah bi lahko uvedli določene izjeme, pri čemer bi morali necepljeni športniki najprej opraviti 14-dnevno karanteno, če se bo s tem strinjala oblast v zvezni državi, a je to prvi mož Viktorije zanikal. Andrews je dejal, da to ne bi bilo pošteno do drugih, ki se morajo pravil držati. Ob tem je poudaril, da to velja za vsa velika tekmovanja v Viktoriji, tudi za dirko formule ena meseca aprila v Melbournu.

Po zadnjem poročilu teniških združenj ATP in WTA sta sicer cepljeni okoli dve tretjini igralk in igralcev.

Vir: Tenis Slovenija, STA