Medvedev po porazu: “Sprašujem se, ali obstajajo ljudje, ki radi jedo pesek”

medvedev - Medvedev po porazu: "Sprašujem se, ali obstajajo ljudje, ki radi jedo pesek"

Tretji tekmovalni dan Odprtega prvenstva Francije v tenisu je postregel z velikim presenečenjem. Pripravil ga je brazilski kvalifikant Thiago Seyboth Wild, ki je izločil drugega nosilca iz Rusije Daniila Medvedeva. 

medvedev - Medvedev po porazu: "Sprašujem se, ali obstajajo ljudje, ki radi jedo pesek"

Brazilec Thiago Wild, ki je trenutno 172. igralec na svetovni lestvici, je v dvoboju prvega kroga Roland Garrosa s 3:2 v nizih premagal drugega nosilca iz Rusije Medvedeva. “Daniila sem gledal igrati v svojih mlajših letih. Vedno sem sanjal, da bi igral na tem igrišču proti takšnim igralcem. Premagati ga tukaj je uresničitev sanj. V drugem nizu sem imel težave z mišičnimi krči in nisem mogel servirati tako, kot sem želel, vendar sem vseeno poskušal igrati svoj najboljši tenis,” je dejal Brazilec.

Čeprav se Medvedev nikoli v karieri ni dobro počutil na pesku, je zgodnje slovo Moskovčana veliko presenečenje, zlasti po zmagoslavju na turnirju ATP Masters 1000 v Rimu. Medvedev je letos igral v šestih finalih in jih pet dobil, in sicer v Rotterdamu, Dohi, Dubaju ter Miamiju, edini poraz pa je doživel v Indian Wellsu proti Carlosu Alcarazu.

Ruski zvezdnik se je na novinarski konferenci po dvoboju pritoževal nad njemu ne ravno najljubšo podlago. “Vsakič, ko se konča, sem vesel. Torej sem srečen. Danes je bilo igrišče suho, pihalo je, znašel sem se s polnimi usti peska, ni mi bilo všeč,” je potožil Medvedev.

“Sprašujem se, ali obstajajo ljudje, ki radi jedo pesek, ki imajo radi pesek v torbi, čevljih, nogavicah, ki jih je treba ob koncu sezone na pesku vreči v smeti. Jaz ne sodim med te ljudi. Vesel sem, da je za letos konec, čeprav bi rad ostal dlje v Parizu,” je v svojem slogu odvrnil Rus.

Vir: Tenis Slovenija, STA