Medvedev ne bo ubranil naslova v Šanghaju

Ruski teniški igralec Daniil Medvedev je na turnirju serije Masters v Šanghaju na Kitajskem izgubil v tretjem krogu proti Američanu Sebastianu Kordi s 6:7 (8) in 2:6. Drugi nosilec turnirja tako ne bo branil naslova, ki si ga je sicer priigral leta 2019, a zaradi pandemije koronavirusa teniška karavana od takrat v Šanghaju ni igrala.

Rus je proti 26-nosilcu povsem odpovedal v drugem nizu. Prvi niz se je zavlekel v podaljšano igro, to pa je na koncu tesno dobil Američan, ki je nato prepričljivo dobil tudi drugi niz.

“Moral bi zmagati v podaljšani igri, a mi ni uspelo. Po takem nizu sem bil psihično na tleh. V podaljšani igri ni igral tako dobro v primerjavi s preostankom dvoboja. Nisem izkoristil te priložnosti in grem domov,” je po dvoboju dejal tretji igralec sveta.

Kljub zaostanku 0:3 v drugem nizu, se je zdelo, da se bo Medvedev še lahko vrnil, ko je bliskovito dobil četrto igro. Toda Korda se ni predal, Rus pa je postajal vse bolj razburjen in je na koncu končal le pri dveh igrah v drugem nizu.

“Počutim se odlično, odigral sem neverjetno tekmo,” pa je povedal 23-letni Korda in se zahvalil občinstvu za njihovo navdušenje.

V tretjem krogu je bil pred tem uspešen tudi osmi nosilec, Norvežan Casper Ruud, ki je s 6:4, 6:2 premagal Američana Christopherja Eubanksa. Sedmi igralec sveta, Rus Andrey Rublev je med tem igral še drugi krog in ugnal Francoza Quentina Halysa s 6:4 in 7:5.

Vir: Tenis Slovenija, STA