Medvedev izpadel v osmini finala Roland Garrosa

Peti nosilec Odprtega prvenstva Francije v tenisu Rus Danil Medvedjev je izpadel v osmini finala. Od njega je bil s 4:6, 6:2, 6:1 in 6:3 v nizih boljši Avstralec Alex de Minaur.

Rus je sicer dobil prvi niz osmine finala teniškega turnirja za veliki slam na pesku, a so ga nato pri igranju močno ovirali žulji na nogah, zaradi česar je potreboval medicinsko pomoč.

De Minaur je nato izkoristil svojo hitrost in nasprotnika prisilil v številne napake. Pri izidu 5:3 v četrtem nizu je Medvedev poslal žogo za zadnjo črto, kar je imelo za posledico vodstvo Avstralca s 40-30, nato pa je naredil še dvojno napako pri servisu in zmago omogočil Avstralcu.

Medvedev je po dvoboju povedal, da je bil De Minaur enostavno boljši in dodal, da si nima česa očitati. Rus se v dosedanjih nastopih v Parizu še nikoli ni prebil dlje kot do četrtfinala.

“Nisem pričakoval, da se bom uvrstil v četrtfinale, saj na pesku zadnjih nekaj let nisem igral dobro,” je po zmagi dejal De Minaur, sicer 11. nosilec turnirja.

Avstralec je doslej v Parizu najkasneje izpadel v drugem krogu. Z doseženim uspehom pa je postal prvi Avstralec po 20 letih, ki se mu je uspelo uvrstiti v četrtfinale Roland Garrosa. Pred njim je to leta 2004 nazadnje uspelo Lleytonu Hewittu.

Vir: Tenis Slovenija, STA