Marino Kegl na OP Avstralije na kolena spravil 1. igralca sveta, turnir pa končal kot odličen drugi

Marino Kegl drugi najboljši na OP Avstralije.

Slovenski teniški igralec Marino Kegl se je v zgodovino vpisal kot finalist krstne izvedbe Odprtega prvenstva Avstralije za gluhe in naglušne. 27-letni Sobočan je med drugim na turnirju premagal tudi 1. igralca sveta Jaroslava Šmedeka.

Marino Kegl drugi najboljši na OP Avstralije.

Marino Kegl je v Melbournu zabeležil zmago, ki bi jo po vsej verjetnosti lahko uvrstil na 1. mesto lestvice tistih največjih. V polfinalu OP Avstralije je namreč po preobratu premagal 1. igralca sveta Jaroslava Šmedeka in si s tem priigral mesto v velikem finalu.

V boju za naslov je Keglu nasproti stal 2. nosilec turnirja Gabor Mathe. Predvsem v prvem nizu sta bila igralca zelo izenačena, na koncu pa je 10 let starejši Madžar unovčil svoje izkušnje in prišel do naslova.

Kljub porazu je za Marinom naravnost izjemen teden. “Bil sem zelo ponosen in presrečen, ko je napovedovalec povedal: “”Mens singles finalist Marino Kegl Slovenija”. Veliko dela in naporov je vloženih v to, da sem tukaj. V trenutku se mi je odvrtel ta film. Nadvse sem hvaležen vsem, ki mi stojite ob strani, ZŠIS-PK in vsem sponzorjem zveze, ŠZGS, FURS, moji dragi družini, mojemu glavnemu trenerju in motivatorju, to je moj ati, trenerjem iz mojega kluba ŽTK Maribor: Božu, Branku, Matoju in vsem osebnim sponzorjem, ki so z mano že dolga leta,…” je med drugim na svojem Facebook profilu zapisal Marino Kegl.

OP Avstralije za gluhe in naglušne
(Melbourne, trda podlaga, zunaj)

Posamezno
1. kolo: Kegl M. (Slo/4) – Flindell G. (Avs) 6:0, 6:3
2. kolo: Kegl M. (Slo/4) – Breitenberger U. (Nem) 6:2, 6:1
Četrtfinale: Kegl M. (Slo/4) – Vazquez A. (Ekv) 6:1, 6:2
Polfinale: Kegl M. (Slo/4) – Šmedek J. (Češ/1) 3:6, 6:4, 7:5
Finale: Kegl M. (Slo/4) – Madhe G. (Mad/2) 4:6, 2:6

Dvojice
1. kolo: Breitenberger U./Kegl M. – Hayat E./Sekhar P. 2:6, 6:4, 8:10

Preberite tudi:
Marino Kegl dobil tekmece za krstno OP Avstralije
Izvrstni Marino Kegl polfinalist OP Avstralije za gluhe in naglušne