Mamica Serena še vedno predobra za nasprotnice

Serena Williams kljub svojim letom in dejstvu, da se vrača po porodu, še vedno premaguje nasprotnice eno za drugo. Na travnati podlagi je vedno blestela, saj podlaga ustreza njeni napadalni igri. Tako se Američanka zaenkrat še vedno drži v žrebu, vprašanje pa je, ali lahko resnično poseže po vrhunskem rezultatu?

Serena Williams je nazadnje v Wimbledonu izgubila leta 2014, ko je doživela presenetljiv poraz proti Alize Cornet. Od takrat je dvakrat slavila, nato pa lansko leto preskočila turnir zaradi nosečnosti. Včeraj je s 7:5 in 7:6 premagala Kristino Mladenović. “Zelo sem vesela, imela pa sem brejk prednosti v drugem nizu, tako da moram pogledati, kaj je šlo narobe. Ampak vse poteka zelo dobro, zares sem garala, da sem sedaj na tej točki. Hočem dati vse od sebe, sam to si želim. Ni važno, proti komu igram.”

V primeru poraza bi bil to njen najslabši od leta 2017, v Aucklandu jo je takrat ugnala 72. igralka sveta Brengle. Mladenovićeva igrala dobro in vodila v prvem nizu, a ni mogla zadržati prednosti. Pritisk je bil prehud, ko je servirala za zmago. Nato pa je prevzela Serena, s šestimi zaporednimi igrami je obrnila rezultatsko tabelo. Udarila je šest asov, osvojila pa je tudi 75 odstotkov točk na prvi začetni udarec.