Ligo U16 z zmago odprl TK Olimpija; v četrtek preostala dva dvoboja 1. kola

Lansko leto sta se v finalu pomerili ekipi TK Triglav Kranj in ŽTK Maribor.

Po tem, ko smo v nedeljo dobili nove (stare) zmagovalce Petrol ekipnega tekmovanja, ekipo ŽTK Maribor, se ligaška tekmovanja nadaljujejo z Zala ekipnim tekmovanjem za igralce in igralke do 16. leta starosti. Prva tekma je bila že v sredo odigrana v Krškem, kjer je do zmage prišla ekipa TK Olimpija. 

Lansko leto sta se v finalu pomerili ekipi TK Triglav Kranj in ŽTK Maribor.

Tako kot v Petrol ligi U18, tudi v Zala ligaškem tekmovanju U16 naslov brani ekipa ŽTK Maribor. Mariborčani so v 1. kolu prosti in v četrtfinalu čakajo na boljšega iz obračuna med TK Luka Koper in Cokan TA.

Letošnje ligaško tekmovanje za igralce in igralke do 16. leta starosti se je odprlo v Krškem, kjer sta si nasproti stali ekipi GFTA in TK Olimpija. Do prepričljive zmage s 7:0 so prišli Ljubljančani, ki se bodo v petkovem četrtfinalu merili proti TK Triglav Kranj. Ob tem je že znan še en četrtfinalni obračun, in sicer v vseljubljanskem dvoboju se bosta pomerili ekipi Center (ena od ekip TK Center Court) in TD Slovan, 

V osmini finala bosta se bo ob že omenjeni tekmi v Kopru odvijal še obračun med Courtom in ŠTD Bohinj v Ljubljani. Četrtfinalni obračuni bodo odigrani v petek, 3. marca, polfinalna v soboto, veliki finale pa bo na sporedu v nedeljo, predvidoma ob 11. uri.

Poimenski seznam ekip – do 16

Zala ekipno tekmovanje U16

1. kolo, 2.3.
Center : prosto
TD Slovan : prosto
TK Triglav Kranj : prosto
GFTA : TK Olimpija 0:7
Court : ŠTD Bohinj
TK Spin Medvode : prosto
TK Luka Koper : Cokan TA
ŽTK Maribor : prosto

Četrtfinale, 3.3.
Center : Slovan
TK Triglav Kranj : TK Olimpija
TK Spin Medvode : ?
ŽTK Maribor : ?

Preberite tudi:
Zmagovalec lige U16 je ŽTK Maribor! (FOTO)