Lanski finalist Kyrgios zaradi poškodbe zapestja odpovedal Wimbledon

kyrgios - Lanski finalist Kyrgios zaradi poškodbe zapestja odpovedal Wimbledon

Nick Kyrgios (Foto: https://newprocessfromhome.com)

Nick Kyrgios se je odločil, da se bo umaknil s teniškega turnirja za veliki slam v Wimbledonu zaradi poškodbe zapestja. Avstralski igralec se je lani na sveti travi prebil vse do finala, v katerem ga je nato v štirih nizih premagal Novak Đoković, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

kyrgios - Lanski finalist Kyrgios zaradi poškodbe zapestja odpovedal Wimbledon
Nick Kyrgios (Foto: https://newprocessfromhome.com)

“Res sem žalosten, ker moram povedati, da se moram letos umakniti iz Wimbledona,” je 28-letnik zapisal na Instagramu in pojasnil, da si je poškodoval zapestje, ko se je prejšnji teden na Mallorci zaman pripravljal na nastop na prestižnem turnirju.

Kyrgiosa so že med pripravami na Wimbledon mučile poškodbe. Njegovo okrevanja po operaciji kolena se je zavleklo. Po dolgotrajni poškodbi se je junija neuspešno vrnil na teniška igrišča. V nemškem Stuttgartu pa je lanskega finalista Wimbledona s 7:6 in 6:3 ugnal Kitajec Wu Yibing. “Po svojih najboljših močeh sem se trudil, da bi bil pripravljen po operaciji in da bi lahko spet stopil na wimbledonska igrišča. Med vrnitvijo sem med pripravami na Mallorci občutil bolečine v zapestju,” je dodal.

“Iz previdnosti sem šel pod skener in pokazalo se je, da imam strgano vez v zapestju. Poskusil sem vse, da bi lahko igral, in razočaran moram reči, da preprosto nisem imel dovolj časa, da bi mi to uspelo pred Wimbledonom. Vrnil se bom in kot vedno cenim podporo vseh svojih navijačev.”

Kyrgios bi se moral danes v prvem krogu turnirja na igriščih All England Cluba pomeriti z Belgijcem Davidom Goffinom.

Avstralčevo mesto v žrebu je zasedel srečni poraženec kvalifikacij.

Vir: Tenis Slovenija, STA