Kyle Edmund do karierne zmage, Novak že pakira

Novak Đoković ne najde prave forme. Srb letos še ni dosegel četrtfinala, Kyle Edmund pa je zadnji, ki ga je premagal in se uvrstil v naslednji krog Madrida. Britanec igra odlično in je danes zmago proti bivšemu 1. igralcu sveta še nadgradil s slavjem proti Davidu Goffinu.

Kyle Edmund v Madridu deluje suvereno (Foto: Tennisworldusa.com)

Tudi 10. igralec sveta David Goffin ni mogel ustaviti naleta Edmunda. Manj kot 24 ur po karierni zmagi, je Edmund odvzel skalp še Goffin in se uvrstil v prvi četrtfinale na turnirjih serije Masters.

Svojo odločnost je pokazal že v uvodni igri srečanje, ko je nasprotniku odvzel servis, kasneje pa povedel s 5:3. Niz je dobil z značilnim močnim forehand udarcem. Ta mu je danes dobro služil. V uvodni igri drugega niza je moral sicer ubraniti dve brejk žogici, a se je hitro zbral in prevzel vodstvo s 4:2. Najprej je šlo lažje in zmaga ni bila daleč.

“Moja igra je vse boljša, saj dobro izbiram trenutke, kdaj moram biti agresiven. Včasih sem prehitro sprožil. Vse je v kontroliranju situacije, hkrati pa moram biti sproščen na igrišču.”