Krvnica Juvanove v polfinalu Palerma, Kaja že danes v Pragi

Juvanova v ZDA proti znanki iz mladinskih vrst. (Foto: Yahoo)

Juvanova v ZDA proti znanki iz mladinskih vrst. (Foto: Yahoo)

Manj kot 40 ur po končani tekmi osmine finala v Palermu Kajo Juvan že čaka nova preizkušnja, tokrat v kvalifikacijah turnirja serije WTA International v Pragi. 19-letna Ljubljančanka bo za preboj v glavni del turnirja morala premagati tri tekmice. 

Juvanova danes proti 23-letni Rusinji. (Foto: Yahoo)
Juvanova danes proti 23-letni Rusinji. (Foto: Yahoo)

V Pragi se bo letos zbrala izjemno močna zasedba, z Romunko Simono Halep in Švicarko Belindo Benčič na čelu. Mesto v glavnem delu turnirja si bo poizkušala priboriti tudi Kaja Juvan, ki se je po 5 tekmah v Palermu nemudoma preselila v češko prestolnico.

Na turnirju, kjer se je lansko leto naslova veselila Švicarka Jill Teichmann, se bo Juvanova za začetek pomerila proti 23-letni Rusinji Anastayiji Komardini (201. igralka sveta). Ljubljančanka je še v četrtek pozno zvečer igrala proti Camili Giorgi, ki je v petek v Palermu prišla do nove zmage, v dvoboj proti Rusinji pa se bo podala po manj kot 2 dneh premora.

V kolikor bo Slovenka uspešna, jo v 2. kvalifikacijskem krogu čaka dvoboj proti boljši iz dvoboja Bara Irina M. – Frech M. S Poljakinjo Magdaleno Frech se je Juvanova pomerila že v Palermu in dvoboj po preobratu dobila z 2:6, 6:2 in 6:4.

WTA International Praga (Češka, $202.250, pesek, zunaj), posamezno
1. krog kvalifikacij: Komardina A. (Rus) – Juvan K. (Slo/7) [8.8., predvidoma ob 14.30]