Kristina Novak in Miha Vertih prva nosilca članskega državnega prvenstva, najmlajša udeleženka šteje 13 let

V soboto se bo s kvalifikacijami na igriščih TK Spin Medvode in TK Triglav Kranj začelo Telemach člansko državno prvenstvo. V moški konkurenci se bo predstavilo 54 tekmovalcev, medtem ko se bo v ženski konkurenci v boj za odmeven rezultat podalo 37 igralk. 

stg4 - Kristina Novak in Miha Vertih prva nosilca članskega državnega prvenstva, najmlajša udeleženka šteje 13 let
Kristina Novak in Miha Vetrih 1. nosilca državnega prvenstva. (Foto: kolaž/Sportida)

V lanski sezoni sta se v Medvodah naslova zimskega državnega prvaka razveselila Kristina Novak (RADOM) in Matic Dimic (TR-KR), ki tudi letos kotirata zelo visoko. Novakova je v finalu s 6:4 in 6:3 ugnala Noko Jurič (CTA), medtem ko je bil Dimic po preobratu z 2:1 v nizih boljši od Mihe Vetriha (SGRAD). Tudi lanska finalista sta na letošnjem prvenstvu med glavnimi favoriti, Vetrih je na TZS lestvici celo prehitel Dimica in bo v Medvodah in Kranju nastopil kot 1. nosilec prvenstva.

Drugi nosilec turnirja je Dimic, kateremu sledijo Domen Korelc (TK-TOP), Nik Miković (ŠD_LTA), Jan Kupčič, Gašper Bezjak (oba ŽTKMB), Tilen Kovač in Jaka Protič Žakelj (oba BR-MB). V ženski konkurenci vloga 1. nosilke pripada Novakovi, med nosilkami so še Brina Šuin (RADOM), Pia Marija Rebec (TC-LJ), Anali Kočevar (TKMED), Anamari Žnuderl (MU-SO), Noka Jurič, Nika Završki (ŠD_LTA) in Pika Doberlet (TR-KR).

Prvi kvalifikacijski obračuni bodo odigrani v soboto, 17. decembra, medtem ko se bo glavni del turnirja začel v ponedeljek, 19. decembra. (Nova) zimska državna prvaka bomo dobili v petek, 23. decembra. Tekom turnirja bo tekmovalcem na voljo tudi medicinsko osebje iz medicinskega centr

Zimsko državno prvenstvo skozi leta:

Najmlajša igralca v glavnem delu turnirja: Vid Mohar in Mark Iztok Lunder (roj. 2006)
Najmlajša igralca v kvalifikacijah: Andraž Rozman in Klas Gorenšek (roj. 2007)
Najmlajše igralke v glavnem delu turnirja: Zala Vnuk, Alja Dovnik, Julija Bogatin, Michelle Pernat, Eva Cikajlo in Daša Štusaj (roj. 2007)
Najmlajša igralka v kvalifikacijah: Zoja Peternel (roj. 2009)

Najstarejši igralec v glavnem delu turnirja: Domen Korelc (roj. 1990)
Najstarejša igralka v glavnem delu turnirja: Kristina Novak (roj. 2000)

glavni turnir moski - Kristina Novak in Miha Vertih prva nosilca članskega državnega prvenstva, najmlajša udeleženka šteje 13 let zenske - Kristina Novak in Miha Vertih prva nosilca članskega državnega prvenstva, najmlajša udeleženka šteje 13 let