Kolumbijca potrdila, da sta najboljša na svetu

Kolumbijca po Wimbledonu najboljša tudi v New Yorku. (Foto: Twitter)

Kolumbijca po Wimbledonu najboljša tudi v New Yorku. (Foto: Twitter)

Kolumbijca specialista za dvojice Juan Sebastian Cabal in Robert Farah sta po Wimbledonu osvojila tudi OP ZDA. V velikem finalu sta sploh kot prva ugnala navezo Granollers M./Zeballos H. in tako potrdila primat na svetovni teniški lestvici ATP. 

Kolumbijca po Wimbledonu najboljša tudi v New Yorku. (Foto: Twitter)
Kolumbijca po Wimbledonu najboljša tudi v New Yorku. (Foto: Twitter)

Če bi Kolumbija imela v posamični konkurenci kakšnega vrhunskega tenisača, bi bila v Davisovem pokalu izjemno nevarna prav za vsako izbrano vrsto. 33-letni Juan Sebastian Cabal in leto dni mlajši Robert Farah v zadnjem času veljata za najboljša igralca na svetu, v New Yorku pa sta to le še potrdila.

Prvi poraz za Granollersa in Zeballosa

V prvem nizu sta kot prva zapretila Kolumbijca, ki sta si že pri rezultatu 1:1 na servis Marcela Granollersa priigrala dve vezani žogici za ‘break’ (15:40). Špansko-argentinska naveza se je rešila, a le za nekaj iger, saj sta si Kolumbijca pri rezultatu 4:4 priigrala novo priložnost in jo takrat tudi izkoristila.

Tudi v drugem nizu sta bila nevarnejša Kolumbijca, ki pa v začetku tega dela tekme nista izkoristila niti ene od 6 žogic za ‘break’. Kazen je prišla v 8. igri druga niza, ko sta Granollers in Horacio Zeballos izkoristila že prvo ‘break’ žogico na tekmi in povedla s 5:3. Kazalo je, da bomo zmagovalca dobili v tretjem nizu, a Argentinec na svoj servis niza ni uspel zaključiti. Cabal in Farah sta na krilih ‘re-breaka’ in izjemno glasnih navijačev uprizorila nekaj izjemnih točk, s 4. zaporedno igro pa prišla tudi do končne zmage.

Cabal in Farah sta z zmago ostala na 1. mestu lestvice v konkurenci dvojic, Zeballos se je povzpel na mesto takoj za njima, Granollers, ki je nekdaj veljal že za 4. igralca dvojic na svetu, pa bo s ponedeljkom zasedel 9. mesto.

OP ZDA (New York, trda podlaga), dvojice (M), finale 
(1)Cabal J./Farah R. – (8)Granollers M./Zeballos H. 6:4, 7:5