[KOLEDAR] – Pregled prihajajočih TS tekmovanj: 16. 12. – 20. 12.

V soboto, 16. decembra, se začenja odprto prvenstvo U16 v Ljubljani in Krškem. Sočasno bodo potekali tudi turnirji Round Robin do 12. leta na treh lokacijah, na TK Cokan, TK As Litija in na Benč šport.

Mark Bečirovič Novak je 1. nosilec odprtega prvenstva U16. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Odprto prvenstvo do 16. leta se začne v soboto, 16. decembra, fantje bodo igrali v Ljubljani, na Max Club Ljubljana, na pesku. Dekleta se bodo pomerila na TK Krško, kjer bodo igrala na trdi podlagi. Na prvenstvo se je pri fantih v kategoriji A  prijavilo 43 tekmovalcev. Odigrali bodo kvalifikacije in glavni del. Najvišje je postavljen Mark Bečirovič Novak (ŽTKMB). Jošt Pečovnik (SL-LJ), Mark Laubič (ŽTKMB) in Lasse Zajc Gajšek (TOPTE) pa mu sledijo. V kategoriji B je prijavljenih 30 igralcev. Jakob Cikajlo (DOMŽA), Tom Frankovič (VANGA), Taras Podobnik (OL-LJ) so najvišje uvrščeni v tej kategoriji.

Pri dekletih bo tekmovalo 28 igralk, vse se bodo pomerile v glavnem delu turnirja. 1. nosilka je Luisa Fusil (TAPOR), sledijo ji Eva Šiftkovič (TR-KR), Tisa Strbad (BO-BI) in Lana Pleskovič (TC-LJ). Prvenstvo se bo za dekleta in fante zaključilo s finalnim obračunom v torek, 19. decembra.

Sočasno se začne tudi Round Robin U12. Na TA Cokan se bo pomerilo 12 igralcev in 8 igralk. Na turnirju bodo nastopili Maj Bergant Kelc (BR-MB), Max Kret (RAVNE), Teo Jovanović (TK-CC) ter Zala Šmarčan (BR-MB), Naja Arsić (LUKAKP) in Elena Ivanov (BR-MB). Na TK AS bo tekmovalo 10 dečkov, med drugim tudi Jaka Anžlin (DOMŽA), Luka Šimić (OTOČE) in Nejc Tramte (OTOČE) in 7 deklic, Tita Eva Lunder (RAFA), Zara Čamdžić (TOPTE) in Nina Čigon (TKNET). Na Benč Športu bo tekmovalo največ igralcev in igralk, kar 42 dečkov in 21 deklic. Na turnir so prijavljeni Lovro Marinčič (OL-LJ), Anže Pušlar (OL-LJ) in Val Strnad (MAJA). Pri deklicah pa bodo nastopile Zala Lovšin (MAJA), Karolina Vončina (ŠD_LTA) in Kaja Knific (TR-KR).