[KOLEDAR] – Pregled prihajajočih TS tekmovanj: 13. 1. – 21. 1.

S soboto se začenjati odprti prvenstvi za najmlajše igralce in igralke ter za člane in članice. V začetku tedna pa se bo na igriščih v Mariboru, na ŽTK, pričelo državno prvenstvo za igralce in igralke do 14. leta starosti. 

Gašper Bezjak bo nastopil na odprtem prvenstvu za člane v Murski Soboti. (Foto: Blaž Weindorfer / Sportida)

Čez vikend se začenjati odprti prvenstvi za najmlajše teniške igralce in igralke ter za člane in članice. Najmlajši se bodo pomerili na teniških igriščih v Celju. Člani in članice bodo odigrali dvoboje v Murski Soboti. Pri članih je najvišje uvrščen Maks Meh (PTUJ), sledijo mu Miha Vetrih (SGRAD), Aljaž Jeran (TR-KR), Gašper Bezjak (BR-MB) in Nik Razboršek (ASLIT). Pri članicah so prijavljene le štiri igralke, med njimi je najvišje postavljena Ana Laninšek (TR-KR), njej pa sledijo še Meta Marenk (TR-KR), Moni Potrč (ŽTKMB) in Daša Štusaj.

S ponedeljkom, 15. januar, se bo pričelo državno prvenstvo do 14. leta v Mariboru na ŽTK. Pri fantih so najvišje postavljeni Matija Kozjak (TK-CC), Jaša Pečovnik (SL-LJ), Stefan Đokić (TR-KR) in Sergej Videnović (TR-KR). Pri dekletih pa Sara Kovačević (MAJA), Nika Štor (RAVNE), Tinkara Novak (TKMED) in Sofia Bevc (TC-LJ) zasedejo najvišja mesta na lestvici.

Konec naslednjega tedna bodo igralci in igralke do 12. leta starosti odigrali prvi round robin v letu 2024. Igrali bodo na treh različnih lokacijah, in sicer na igriščih v Ljubljani, v Kopru in v Mariboru.