[KOLEDAR] – Pregled prihajajočih tekmovanj: 9. 2.- 19. 2.

Konec tedna se bodo odvili prvi regijski sateliti v letu. Naslednji vikend pa bo pestro dogajanje na dveh odprtih prvenstvih in na round robin. 

Jaka Protič Žakelj bo zaigral na članskem odprtem prvenstvu naslendji vikend. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Prvi regijski sateliti v letu 2024 bodo potekali to soboto in nedeljo, 10. 2. in 11. 2. Mladi igralci in igralke bodo vihteli loparje na različnih lokacijah po Sloveniji.

Round robin bo potekal za teniške igralce in igralke do 12. leta na štirih lokacijah. Pomerili se bodo v Mariboru na ŽTK, v Ljubljani na Benč Športu in Teniški akademiji Breskvar ter na igriščih v Kopru.

Z naslednjim koncem tedna, 17. februaruja, pa se začneta odprti prvenstvi za tekmovalce do 16. leta in člane. Fantje se bodo pomerili v kategoriji A in B, zaigrali pa bodo na igriščih v Medvodah. Trenutno so najvišje uvrščeni med prijavljenimi v kategoriji A Luka Marinšek (LUKAKP), Peter Bevc (CTA) in Gil Kita (ASLIT).  Dekleta bodo igrala na TK As Litija. Trenutno so najvišje uvrščene igralke Daria Malchenko (BR-MB), Anastasija Jović (ASLIT) in Naja Hat (BR-MB).

Sočasno bo potekalo tudi člansko odprto prvenstvo, in sicer v Mariboru na TK Branik. Pri članih je trenutno najvišje uvrščen Gašper Bezjak (BR-MB), sledita mu Jaka Protič Žakelj (BR-MB) in Syedali Noah Jaffari (ŠD-LTA).