[KOLEDAR] – Pregled prihajajočih tekmovanj: 4. 4.- 11. 4.

Čez vikend bodo igrali round robin do 12. leta in odprto prvenstvo do 18. leta.

Kaja Kadak Ocvirk bo nastopila na OP do 18. leta, ki bo potekalo v Ljubljani. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Round robinu za igralce do 14. leta sledi že 4. round robin v letu za igralce in igralke do 12. leta. Pomerili se bodo od sobote do nedelje, 6. in 7. aprila, na 5 lokacijah. Sočasno bo potekalo tudi odprto prvenstvo v Ljubljani za tekmovalcev do 18. leta, ki se bo zaključilo v ponedeljek, 8. aprila.

Round robin bo potekal na TK Luka Koper, TK As Litija, na Benč športu, ŽTK Maribor in TK Portovald. V Kopru je trenutno prijavljenih 17 igralcev pri dečkih. Med najvišje uvrščenimi so Jernej Marinšek (LUKAKP), Teo Jovanović (TK-CC), Ilan Murtić (MORJE). Na Benč športu je prijavljenih največ igralcev, čez vikend se bo pomerilo kar 32 dečkov. Najvišja mesta na lestvici zasedajo Tosja Albreht (TK-CC), Val Strnad (MAJA) in Luka Boh (MAXLJ). Na ŽTK Maribor bo loparje vihtelo 25 igralcev. Najvišje so postavljeni Niko Brolih (BR-MB), Maj Bergant Kelc (BR-MB) in Max Kret (RAVNE). Na TK Portovald bomo lahko spremljali 14 dečkov, najvišje uvrščeni so Črt Košak (PVALD), Val Šketako (ASLIT) in Lukas Popovič (TK-CC).

7 deklic bo odigralo na TK Koper, Naja Arsić (LUKAKP), Nikol Zrnić (LUKAKP) in Mia Peroša (LUKAKP) so najvišje postavljene igralke med prijavljenimi. Na TK As Litija so najvišje uvrščene Laura Šuštar (TC-LJ), Mia Fesel Kamenik (MAJA) in Tara Abramovič (KOČEV). 17 deklet bo čez vikend nizalo zmage na igriščih Benč šport. Najvišja mesta na lestvici zasedajo Taja Doberlet (TR-KR), Zala Lovšin (MAJA) in Zara Čamdžić (TOPTE). Na ŽTK Maribor bomo med drugim spremljali tudi Eleno Ivanov (BR-MB), Ajdo Šerbinek (BR-MB) in Marušo Zelenik (ŽTKMB). Na zadnji lokaciji, na TK Portovald, bodo igrala 4 dekleta, Ema Hudoklin (OTOČE), Nikolina Savičić (OTOČE), Gaja Golob (KRŠKO) in Galina Golob (KRŠKO).

Odprto prvenstvo v Ljubljani bo potekalo na igriščih TK Center Court, kjer bodo tekmovali igralci in igralke do 18. leta. Potekalo bo od sobote do ponedeljek, od 6. do 8. aprila. Pri dekletih ne bo kvalifikacij, v glavnem delu pa se bo pomerilo 17 tekmovalk. Najvišje mesto na lestvici zaseda Kaja Kadak Ocvirk (TK-CC), sledita ji Luisa Fusil (TAPOR) in Tea Zore (VANGA). Fantje bodo začeli s kvalifikacijami. Najvišje uvrščeni na lestvici so Matic Hribar (TK-CC), Liam Lugarič Kotnik (ŽTMB) in Niki Gaber Bole (TK-CC).