[KOLEDAR] – Pregled prihajajočih tekmovanj: 17. 2.- 23. 2.

Čez vikend bodo igralci in igralke do 12. leta starosti zaigrali round robin na 4 različnih lokacijah po Sloveniji. Prav tako pa se bosta odvili dve odprti prvenstvi, eno za člane, drugo za teniške igralce in igralke do 16. leta starosti. 

Tino Kovačič bo tekmoval na drugem članskem OP v tem letu. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Deklice do 12. leta se bodo pomerile v Ljubljani, na Benč športu in TA Breskvar, na TK Koper in na ŽTK Maribor. Na Benč športu v Ljubljani je trenutno prijavljenih pet tekmovalk, najvišje je postavljena Zala Lovšin (MAJA), sledi pa ji Ema Maksim Milošič (TK-AB). V Mariboru na igriščih ŽTK je prijavljenih osem deklet. Najvišje mesto zaseda Zala Šmarčan (BR-MB), sledi ji Elena Ivanov (BR-MB). V Kopru se bo pomerilo sedem tekmovalk, najvišje postavljeni sta Naja Arsić (LUKAKP) in Nikol Zrnić (LUKAKP). Na zadnji lokaciji, na TA Breskvar, bo igralo največ igralk, in sicer 11. Najvišje postavljena igralk je Lia Kralj (TK-CC), takoj za njo pa Kaja Knific (TR-KR).

Dečki bodo prav tako odigrali na štirih lokacijah. V Mariboru na ŽTK se bo pomerilo 15 dečkov. Matija Senica (BR-MB), Tim Smej (ŽTKMB) in Bor Berendijaš (ŽTKMB) so igralci, ki zasedejo najvišja mesta na lestvici. V Kopru bodo odigrali med drugim Jernej Marinšek (LUKAKP), Matis Flego (LUKAKP) in Metod Može (MAJA). V Ljubljani na Benč Športu najvišji mesti zasedata Tosja Albreht (TK-CC) in Luka Boh (MAXLJ). Na TK Breskvar pa se bo pomerilo največ tekmovalec, Val Strnad (MAJA) in Teo Jovanović (TK-CC) sta igralca, ki zasede najvišja mesta na lestvici.

Prvo odprto prvenstvo za teniške igralce in igralke do 16. leta v letu bo potekalo za dekleta v Litiji, na TK As Litija, za fante pa v dveh kategorijah na igriščih TK Spin Medvode. Dekleta bodo dvoboje odigrale na tepihu, fantje pa na trdi podlagi. Pri dekletih so prve tri nosilke Lana Pleskovič (TC-LJ), Veritsa Yaneva (BREŽI) in Ruby Razingar (ŠDTŠR). Pri fantih so v kategoriji A najvišje uvrščeni Jošt Pečovnik (SL-LJ), Mark Laubič (ŽTKMB) in Luka Marinšek (LUKAKP). V kategoriji B pa so nosilci Dan Turnšek (ŠD_LOK), Tom Frankovič (VANGA) in Dorian Čenčič (MAXLJ).

Drugo člansko odprto prvenstvu v 2024 z denarno nagrado 2000€ se bo odigralo v Mariboru na TK Branik. Pri članih je najvišje prijavljen igralec Tino Kovačič (ŽTKMB), sledita mu Gašper Bezjak (BR-MB) in Jaka Protič Žakelj (BR-MB). Pri članicah pa so najvišje uvrščene med prijavljenimi Ana Laninšek (TR-KR), Pika Doberlet (TR-KR) in Meta Marenk (TR-KR).