Klepačeva po preobratu do četrtfinala v Pekingu

Dvojica "KleMar" bo v Pekingu lovila preboj v polfinale. (Foto: zimbio.com)

Dvojica "KleMar" bo v Pekingu lovila preboj v polfinale. (Foto: zimbio.com)

Slovensko-španska dvojica Klepač A./Martinez Sanchez M. J. se po ne ravno najbolj uspešnih epizodah v Cincinnatiju, OP ZDA in Wuhanu kot kaže vrača na zmagovalne tirnice. Na močnem turnirju serije WTA Premier v Pekingu sta si igralki, ki sta tudi dobri prijateljici, že priborili mesto v četrtfinalu. 

Dvojica "KleMar" bo v Pekingu lovila preboj v polfinale. (Foto: zimbio.com)
Dvojica “KleMar” bo v Pekingu lovila preboj v polfinale. (Foto: zimbio.com)

Slovenska tenisačica Andreja Klepač je v navezi s Španko Mario Jose Martinez Sanchez v Pekingu prvič po dveh mesecih zabeležila dve zaporedni zmagi. Dvojica “KleMar” je v 1. krogu najprej prepričljivo s 6:3 in 6:3 ugnala dvojico Bacsinszky T./Tomljanović A., tokrat pa po preobratu izločili še izkušeno navezo Atawo R./Groenefeld A.

Za polfinale proti češki navezi

Slovensko-španska naveza je proti 35-letni Američanki in 33-letni Nemki že v 1. igri obračuna prišla do “brejka” prednosti, kljub temu pa prvi niz izgubila po podaljšani igri. Tudi v drugem nizu sprva Slovenki in Španki ni kazalo najbolje, nasprotnici pa sta pri vodstvu s 5:4 servirali za zmago.

Tedaj sta Andreja in Marija Jose izkoristili prvo žogico za “brejk”, pri vodstvu s 6:5 pa na servis nasprotnic rezultat 40:0 s štirimi zaporednimi točkami spreobrnili v osvojeno igro in posledično niz. V tretjem nizu sta Slovenka in Španka že vodili s 7:1, nasprotnici sta se približali na točko zaostanka (8:7), na koncu pa vseeno morali priznati premoč 6. nosilkama.

 

WTA Peking (Kitajska, $8,285,274, trda podlaga), dvojice, 2. krog
(7)Hradecka L./Makarova E.
– Kichenok L./Srebotnik K. 3:6, 6:4, 11:9
(6)Klepač A./Martinez Sanchez M. J. – Atawo R./Groenefeld A. 6:7(5), 7:5, 10:7

Četrtfinale
(6)Klepač A./Martinez Sanchez M. J. – (2)Sestini Hlavackova A./Strycova B.