Khachanov zaradi poškodbe hrbta brez Wimbledona

Karen Khachanov (Foto: ATP)

Ruski teniški igralec Karen Khachanov ne bo nastopil na tretjem letošnjem Grand Slamu sezone v Wimbledonu, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Sedemindvajsetletni dobitnik srebrne kolajne na olimpijskih igrah v Tokiu ima namreč počeno prvo križno vretence.

Karen Khachanov (Foto: ATP)

Rusa po poškodbi, ki jo je staknil na Odprtem prvenstvu Francije, čaka še nekaj tednov prisilnega počitka, zaradi česar ne bo nastopil v Wimbledonu. Hačanov, sicer 11. nosilec za turnir na sveti travi, je bil na zadnjih treh Grand Slamih zelo konstanten.

Na Odprtem prvenstvu ZDA je izpadel v polfinalu proti Norvežanu Casperju Ruudu, na OP Avstralije je bil prav tako v polfinalu boljši Grk Stefanos Tsitsipas, na Rolandu Garrosu pa ga je pred nekaj tedni v četrtfinalu premagal kasnejši zmagovalec, Srb Novak Đoković.

V Wimbledonu Hačanov ni igral vse od leta 2021, ko je prav tako prišel do četrtfinala. Lani ruski in beloruski igralci in igralke na tretjem Grand Slamu sezone niso smeli igrati zaradi vpletenosti obeh držav v vojni proti Ukrajini.

Vir: Tenis Slovenija, STA