Nemška učinkovitost je bil danes na najvišji ravni. Angelique Kerber si je brez težav priigrala četrti Grand Slam finale, drugi v Wimbledonu. Nazadnje je tukaj zaigrala prav proti nasprotnici Sereni Williams, takrat je bila boljša Američanka. Kako bo v sobotnem finalu?

6:3 in 6:3 je bilo na koncu na rezultatski tabeli za Angelique Kerber, ki je diktirala tempo z osnovne črte in koristila od neizsiljenih napak Jelene Ostapenkove. Latvijka je imela sicer več winnerjev (30-10), ampak njene napake so bile tiste, ki so jo pokopale (35-7). Po statistiki sodeč je Kerberjeva polovico doseženih točk prejela po napaki Ostapenkove.

Kerberjeva se je z zmago pridružila Petri Kvitovi z največ zmagami (38) v letošnji sezoni. Sedaj je samo še eno oddaljena od popolnih dveh tednov – postala bi lahko prva zmagovalna Nemka po Steffi Graf iz leta 1996. Že samo s tem, da je dosegla finale, je poskrbela, da bo od ponedeljka dalje na 7. mestu WTA lestvice, v primeru zmage pa bo celo 4. igralka sveta. Bo njena konstantnost dovolj proti agresivni Sereni Williams?

Kerberjeva je učinkovitost dokazala na prav vseh Grand Slam turnirjih, saj je ena izmed osamljene aktivne četverice, ki je dosegla največ polfinal; takoj za Sereno (35), Venus Williams (23) in Marijo Šarapovo (20). Letos je na vseh turnirjih velike četverice dosegla najmanj četrtfinale.