Kavčič odgovarja na obtožbe: “Nisem simuliral poškodbe”

Naš slovenski as Blaž Kavčič je malce presenetil, ko je najavil, da zaključuje reprezentačno kariero v Davisovem pokalu. Za razlog je navedel nenehne poškodbe, a s strani kapetana so prišle tudi drugačne razlage. Teniška zveza Slovenije ni najlepše sprejela novice.

Kavčič odločno zanika obtožbe (Foto: Getty Images)

Blaž Kavčič se je po trinajstih letih igranja za slovensko reprezentanco odločil, da v Davisovem pokalu ne bo več branil slovenskih barv. Miha Mlakar, kapetan slovenske reprezentance, je povedal, da ni prepričan,  če je bil Kavčič, ki proti Poljski ni nastopil, zares poškodovan. Kmalu za tem je namreč nastopil v Sofiji. V zadnjih štirih letih je zaigral samo na treh pokalih, zato so na zvezi odločitev bojda pričakovali.

Kavčič je z zvezo podpisal tudi triletno pogodbo o igranju, zato so namigovanja upravičena. Trenutno se tenisač mudi na Kitajskem, obtožbe pa odločno zanika. Poškodoval si je nogo, na prvem treningu je namreč začutil bolečil in odsvetovano mu je bilo, da igra. Prav tako je bil razočaran, češ da bi ga kapetan lahko poklical in vprašal. “Zmeraj sem rad igral za reprezentanco. Čudno se mi zdi, saj me pozna. Sem velik borec in trudil sem se, da bi nastopil.”