KAPO DOL: Reakcija publike v Bathu, ki naježi kožo!

Na Pokalu federacij 2019 v Bathu, kjer bo slovenska izbrana vrsta danes proti Gruziji lovila obstanek v 1. evroafriški skupini, smo bili včeraj priča izjemnemu prizoru, za katero si britanska publika zasluži vse pohvale. Zmago so slavile domačinke, stoječe ovacije pa je prejela Madžarka Anna Bondar. 

Medtem, ko sta se v Bathu Slovenija in Grčija včeraj borili za obstanek v 1. evroafriški skupini, sta se reprezentanci Velike Britanije in Madžarske med seboj pomerili za zmago, ki prinaša dvoboj za napredovanje v drugo svetovno skupino. Prvi dvoboj med med Katie Boulter in Dalmo Galfi je po pravi drami pripadel domačinki, nič manj napeto pa ni bilo niti na drugem obračunu.

Pomerili sta se glavna adutinja Velike Britanije Johanna Konta in 21-letna Madžarka Anna Bondar. 222. igralka sveta je prikazala izjemno predstavo in bila na pragu presenečenja. Pri rezultatu 4:4 v tretjem nizu je imela na servis Britanke na voljo 3 povezane žogice za “brejk” (0:40), a Konta se je rešila in z zmago v podaljšani igri Veliki Britaniji prinesla ključno točko.

Izjemno požrtvovalnost in odlično predstavo Madžarke je znala nadgraditi tudi domača publika, ki je 21-letni tenisačici po končanem obračunu namenila stoječe ovacije, aplavzu pa kar ni bilo videti konca.

Madžarska tako še naprej ostaja članica 1. evroafriške skupine, Velika Britanija pa se bo danes proti Srbiji pomerila za napredovanje v drugo svetovno skupino.