Kakšna drama v Parizu! Cecchinato izločil Đokovića!

Neverjeten uspeh Marca Cecchinata, 72. igralca sveta, ki pred tem tekmovanjem še ni zmagal tekme na turnirjih za Grand Slam. Sedaj pa je polfinalist Roland Garros, kjer se bo pomeril proti Dominicu Thiemu, ki je prej v dnevu z lahkoto odpravil poškodovanega Alexandra Zvereva.

Kakšen uspeh Marca Cecchinatija (Foto: Zimbio.com)

Nihče ni pričakoval tega, ampak po zmagah proti Pablu Carreni-Busti in Davidu Goffin je Cecchinato še enkrat več prikazal jeklene živce in izredno samozavest. V prvih dveh nizih je nadigraval zmedenega Srba, ki se je boril z bolečinami v vratu in v nogi, za kar je potreboval tudi pomoč fizioterapevta. Zaostrilo se je v podaljšani igri drugega niza, ki pa je kljub drami romala v Italijo. Pot nazaj za Novaka je bila dolga in strma.

Ampak bivši šampion je vseeno našel tisto pravo formo in v tretjem nizu naravnost odpihnil z igrišča nasprotnika, ki se je znašel v podrejenem položaju. Izgubil je nadzor nad tekmo, zaradi česar se je hitro znašel v zaostanku z 2:5  v četrtem nizu. Delovalo je, da bomo gledali finalni set, ampak Cecchinato je imel v mislih nekaj povsem drugega. Ne le, da se je vrnil v igro, izboril si je podaljšano igro, tam pa po pravi drami in kopici zapravljenih priložnosti vendarle ugnal Novaka Đokovića s 6:3, 7:6, 1:6 in 7:6.

Postal je prvi italijanski polfinalist po letu 1978, ko je Corrado Barazzutti prišel v polfinale Roland Garrosa. Zares izjemna predstava mladega Italijana, ki je navduševal z obrambno igro, ki jo je mešal z zanesljivimi udarci z osnovne črte. Ritem nasprotnika je razbijal s skrajšanimi žogicami, ampak tisto najbolj impresivno pa je bila njegova volja do zmage. Tudi v četrtem nizu, ko je deloval izgubljeno, je našel način in prilezel do podaljšane igre, kjer pa je svoje naredila še kraljica sreča. Tudi Novak je imel svoje priložnosti, še največjo je s forehandom na set priložnost zaradi hrupa gledalcev žogico poslal visoko na tribune.