Kako dobro je pred Wimbledonom pripravljen Federer?

Roger Federer v Wimbledon vstopa kot prvi nosilec in glavni favorit za zmago. Skorajda 37-letni Švicar zaenkrat še ne kaže znakov upočasnitve, in čeprav je ravnokar izgubil finale v nemškem Halleju, je letos pred Wimbledonom zbral še boljše rezultate kot lansko leto. Ima v sebi še en Wimbledon? Ali pa se mu bodo končno začela poznati leta? 

Federer samozavestno kot prvi nosilec turnirja (Foto: Tennisworldusa.com)

Veliko se je govorilo o pripravljenosti drugega igralca sveta Rogerja Federerja, predvsem zaradi poraza na zadnji stopnički ATP turnirja v Halleju, kjer ga je premagal Borna Čorić. Lahko Švicar zdrži dva tedna tekmovanja na tri dobljene nize? Vseeno je kar nekaj znakov, ki nakazujejo na to, da je v boljši formi kot lansko leto, ko je osvojil osmi Wimbledon.

20-kratni zmagovalec je dosegel dva finala zapored, in čeprav ni kazal najboljše forme, še vedno le za las zgrešil dvojno slavje. Če štejemo, da je lansko leto po slabšem pripravljalnem obdobju z lahkoto osvojil Wimbledon, je lahko tokrat še bolj samozavesten. Njegov tenis na wimbledonski zelenici, kjer se igra na tri dobljene nize, je vedno zelo zanesljiv. Še največje vprašanje ostaja njegova fizična pripravljenost.

Po porazu v Halleju ostaja Federer pozitiven in osredotočen

“Seveda sem bil razočaran, sploh ker sem v finalu Halleja odigral najboljšo tekmo turnirja, pa še vseeno izgubil,” je povedal Federer. “Sedaj pa samo iščem počitek, nato pa se bom začel pripravljati za Wimbledon. Imam zelo nenatrpan urnik. Nič obveznosti, kar se tiče medijev in sponzorjev, točno vem, koliko časa potrebujem, da se spočijem. To sem lepo videl v Stuttgartu in Halleju, res se osredotočam na trening in počitek. Tako da mislim, da ne bo problema, edino če bi prišlo do kakšne poškodbe.”