Kaja Juvan zaključuje svojo pot na OP ZDA

Kaja Juvan brez pravih možnosti proti 1. igralki sveta. (Foto: Vid Ponikvar)

Edina slovenska predstavnica na OP ZDA, Kaja Juvan (145. igralka na WTA lestvici), ni uspela premagati Ige Swiatek (1. igralka sveta), branilke naslova.

Kaja Juvan brez pravih možnosti proti 1. igralki sveta. (Foto: Vid Ponikvar)

Dvoboj za uvrstitev med najboljših 16 igralk na zadnjem grand slam turnirju v letu, je odprla prva nosilka turnirja Iga Swiatek in uspešno dobila prvi niz. V celotnem nizu Juvan ni dobila niti ene igre. Drugi niz je bil preslikava prvega, z izjemo, da je v četrti igri Juvan dobila svojo prvo in tudi edino servisno igro v obeh nizih. Slovenka je morala priznati premoč Poljakinji, z rezultatom 6:0, 6:1. Dvoboj je trajal slabo uro.

Iga Swiatek je napredovala v 4. kolo oziroma med najboljših 16 igralk na OP ZDA. Kaja Juvan zaključuje svojo pot na grand slam turnirju v New Yorku, ki je bila kljub današnjemu porazu, zanjo zelo uspešna. Prvič v karieri se je uspela uvrstiti med najboljši 32 igralk na OP ZDA, hkrati bo pa to pomenilo tudi premik po WTA lestvici navzgor, predvidoma na 103. mesto. Naslednji turnir, ki se ga bo udeležila je WTA 125 Zavarovalnica Sava Ljubljana.

1. kolo: Juvan K. (Slo) – Cocciaretto E. (Ita/29.) 6:2, 7:5
2. kolo: Juvan K. (Slo) – Davis L. (Zda) 6(3):7, 6:4, 6:3
3. kolo: Juvan K. (Slo) – Swiatek I. (Pol/1) 0:6, 1:6