Kaja Juvan uspešno začela v Parmi, Dalila Jakupović ostaja še v dvojicah

Na turnirju v Parmi nastopata dve slovenski predstavnici, Dalila Jakupović (227. igralka na WTA) in Kaja Juvan (108. igralka na WTA).

Kaja Juvan za četrtfinale potrebuje samo še zmago. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Dalilo Jakupović je v prvem kolu glavnega dela turnirja pričakala Erika Andreeva (166. igralka na WTA). Jakupović si ni uspela zagotoviti napredovanja v drugo kolo in je klonila proti boljši Rusinji v dveh nizih s 4:6, 3:6. Slovenka bo na turnirja odigrala še v dvojicah skupaj z Irino Khromachevo (371. igralko na WTA), s katero je že igrala na turnirju v Bariju pred dvema tednoma. Tam sta se igralki uvrstili v četrtfinale. Njuni nasprotnici sta Američanka Christina Rosca (691. igralka na WTA) in Astra Sharma (148. igralka na WTA).

V torek je prvo tekmo odigrala Kaja Juvan, ki je na turnirju 6. nosilka. V prvem kolu je bila boljša od Nemke Nome Noha Akugue (158. igralka na WTA) s 6:4, 6:4. Nasprotnica je imela kar 12 priložnosti za “break”, vendar je ubranila samo 3, medtem ko je Juvan imela na voljo 8 “break” priložnosti in jih je obranila kar 5. Tekmo za uvrstitev v četrtfinale bo odigrala v sredo, njena nasprotnica pa je Francozinja Chloe Paquet (188. igralka na WTA).

Parma Ladies Open
(Italija, pesek)

1. kolo

Jakupović D. (Slo) – Andreeva E. (Rus) 4:6, 3:6

Juvan K. (Slo) – Noha Akugue N. (Nem) 6:4, 6:4

2. kolo: Juvan K. (Slo) – Paquet C. (Fra) [20.9.]


Dvojice

1. kolo: Jakupović D. (Rus)/ Khromacheva I. (Rus) – Rosca C. (Zda)/Sharma A. (Aus)  [20.9.]