Kaja Juvan je na turnirju WTA 250 na Kitajskem predala dvoboj v 1. kolu. V naslednje kolo je napredovala srečna poraženka iz kvalifikacij Ulrikke Eikeri. 

Kaja Juvan ponovno predala dvoboj zaradi slabega počutja. (Foto: ITF)

Kaja Juvan (101. igralka na WTA) je začela turnir na Kitajskem. V 1. kolu se je pomerila z Norvežanko Ulrikke Eikeri (654. igralko na WTA). V prvem nizu je suvereno začela nasprotnica in dobila 3 zaporedne igre, nato je Juvan uspela odvzeti servis Norvežanki in dobiti svojo prvo igro. Eikeri je držala visok tempo in vodila že s 5:1. Ko je Juvan v 7. igri uspešno ubranila “break” žogice in tako podaljšala prvi niz za še eno igro. To pa ni bilo dovolj, saj je v naslednji igri Eikeri že osvojila prvi niz s 6:2. Slovenka je tako v celotnem nizu uspela osvojiti samo 2 igri. Tudi drugi niz se ni začel najboljše za Kajo Juvan, vendar je po zaostanku z 0:1, uspela dobiti dve igri. Nato je dvoboj predala zaradi slabega počutja. Mlada Slovenka je v dvoboju uspela ubraniti 6 “break” žogic.

Ta teden se ni začel na strani Slovenk tako Kaja Juvan kot tudi Tamara Zidanšek sta izgubili v 1. kolu turnirjev WTA 250. V naslednjih tednih Slovenki čakajo priprave za finalni turnir Billie Jean King Cup v Španiji, ki se začne 7. novembra.

Jiangxi Open 

(Kitajska, trda podlaga)

1. kolo: Juvan K. (Slo) – Eikeri U. (Nor) 2:6, 2:1*predaja