Kaja Juvan in Tamara Zidanšek kandidatki za nagrado HEART

Skupaj s Tamaro Zidanšek sta proti Romuniji spisali zgodovinsko zmago. (Foto: Vid Ponikvar)

Kaja Juvan je še tretjič zapored kandidatka za nagrado Heart, ki jo podeljuje Mednarodna teniška zveza. Tokrat je ta čast doletela tudi Tamaro Zidanšek.

Foto: Vid Ponikvar / Sportida

Gre za nagrado, ki so jo prvič podelili leta 2009. Prav pred 14 leti se je nagrade razveselila Katarina Srebotnik, Juvanova pa jo je prejela že lani za izjemne predstave  v 1. evro-afriški skupini pokala BJK v Turčiji, ko je na petih tekmah petkrat zmagala.

Naj spomnimo, Juvanova in Zidanškova sta aprila letos v finalu kvalifikacij v Kopru poskrbeli za neverjeten preobrat, ko je Slovenija s 3:2 premagala Romunijo. S tem so se naše igralke prvič v zgodovini uvrstile na zaključni turnir pokala BJK, ki bo letos potekal v španski Sevilli.

Med kandidatkami za nagrado Heart v tem delu tekmovanja sta še Barbora Krejčikova iz Češke in Leylah Fernandez iz Kanade.

Nagrada Billie Jean King Cup Heart pomeni priznanje za tiste igralke v pokalu Billie Jean King, ki zastopajo svojo državo z odliko, kažejo izjemen pogum na igrišču in izkazujejo izjemno predanost idealom tekmovanja. Prejemnice prejmejo denar, ki ga nato namenijo dobrodelni ustanovi po lastni izbiri.

Za Kajo in Tamaro lahko glasujete na tej povezavi: Kaja ali Tamara

Vir: Tenis Slovenija