Kaja Juvan: “Bila je zelo kvalitetna tekma, užitek mi je bilo igrati.”

WTA Portoroz 0117 220912 MKV - Kaja Juvan: "Bila je zelo kvalitetna tekma, užitek mi je bilo igrati."

Kaja Juvan blesti v New Yorku. (Foto: Matic Klanšek Velej / Sportida)

Glavni del OP ZDA se je začel v ponedeljek, v uvodnem dnevu glavnega dela turnirja je igrala tudi Kaja Juvan (145. igralka sveta), edina slovenska predstavnica v glavnem delu na zaključnem grand slam turnirju. V prvem krogu je premagala 29. nosilko turnirja Cocciaretto. Kaja je tako zabeležila že četrto zmago v petih dnevih.

WTA Portoroz 0117 220912 MKV - Kaja Juvan: "Bila je zelo kvalitetna tekma, užitek mi je bilo igrati."
Kaja Juvan blesti v New Yorku. (Foto: Matic Klanšek Velej / Sportida)

Kaja Juvan je Elisabetto Cocciaretto (29. igralko sveta) suvereno premagala v dveh nizih, z rezultatom 6:2, 7:5. Tekma je trajala uro in pol. Po dvoboju se nam je javila in povedala je, da je bila tekma zelo kvalitetna in da ji je bilo užitek igrati.

Zelo sem se borila in sem vesela, da mi je uspelo. Zelo sem zadovoljna, da mi je uspelo zmagati že štiri tekme. Zdi se mi, da je to dobra popotnica za naprej. Počutim se vedno boljše, vsako tekmo se vedno bolj borim in sem bolj zadovoljna” je še povedala Juvan, ki jo v drugem kolu čaka Lauren Davis (50. igralka sveta). Z Davis sta se pomerili dvakrat, trenuten rezultat njunih dvobojev je 1:1. Davis je bila v prvem krogu boljša od Danke Kovinić (94. igralka sveta), z rezultatom 6:2, 6:2. Američanka ima dve turnirski zmagi (Hobert International in Auckland Open), najvišje na WTA lestvici je bila uvrščena na 26. mesto.

“Se že veselim naslednje tekme.” je zaključila Kaja Juvan. Če ji uspe preboj v tretji krog, jo čaka boljša iz dvoboja med Swiatek (1. igralka na WTA lestvici) in Saville (322. igralka na WTA lestvici).