Kaj bi se zgodilo, če bi Federer in Nadal zamenjala loparja?

Xavi Segura je eden izmed glavnih napenjalcev strun za špansko teniško federacijo. V nedavnem intervjuju je spregovoril o najbolj zanimivih stvari glede njegovega poklica. Kakšne so razlike med loparji Rafaela Nadala in Rogerja Federerja?

Federer je izbral večjo glavo loparja in zmanjšal napenjalno moč (Foto: Tenniswordusa.com)

“Nadalov lopar je zelo polivalenten, kar pomeni, da ima več moči, medtem ko Federer uporablja tradicionalen lopar, ki mu omogoča več kontrole,” je povedal Segura. “Roger je zmanjšal težo loparja in povečal velikost glave. V primerjavi z Nadalom ima več kontrole. Vsak igralec ima drugače napet lopar, zato zahtevajo prav določene napenjalce strun, ki ugodijo njihovim željam. Vsak napenjalec ima svoj sistem, samo delo napenjalcev strun je premalo priznano. Ne obstaja pravilo, kako napeti lopar.”

Segura je dodal, da ima vsak svojo metodo. “Kar počne Federer, ni pogosto med drugimi igralci. Najboljši igralci imajo vedno iste napenjalce.” Kaj pa bi se zgodilo, če bi Federer in Nadal zamenjala loparja?Še vedno sta tako dobra, da bi vseeno igrala odličen tenis. Zame sta najboljša vseh časov. Dobro bi igrala še s ponvijo.”