Juvanova proti Cornetovi, Zidanškova proti kvalifikantki

V Portorožu je bil danes objavljen žreb za turnir WTA Zavarovalnica Sava Portorož. Nagradni sklad turnirja je 251.750 ameriških dolarjev. Prva nosilka je Britanka Emma Raducanu, druga pa Brazilka Beatriz Haddad Maia. V glavni del turnirja sta že uvrščeni Kaja Juvan in Tamara Zidanšek, v kvalifikacijah pa bodo nastopile še štiri Slovenke.

Tournament director Anja Vreg and Beatriz Haddad Maia - Juvanova proti Cornetovi, Zidanškova proti kvalifikantki
Anja Vreg, co-tournament director and Beatriz Haddad Maia (BRA) at draw of WTA 250 Zavarovalnica Sava Portoroz at Stadium Marina on September 11, 2021 in Portoroz / Portorose, Slovenia. Photo by Matic Klansek Velej / Sportida

Na žrebu v VIP prostoru Žiher hiše je sodelovala prav druga nosilka, najbolj pa nas je zanimalo katere tekmice bo namenila Slovenkam. Kaja Juvan (68. WTA) bo v prvem kolu igrala proti Francozinji Alize Cornet (40. WTA). 32-letna Francozinja je v karieri zmagala na šestih turnirjih serije WTA, najvišje pa je bila uvrščena na 11. mesto (leta 2009). To bo njun prvi medsebojni dvoboj. Tamara Zidanšek (81. WTA) bo igrala proti kvalifikantki.

“Vedno je lepo biti doma. Zelo rada igram tukaj, vedno se dobro počutim v Portorožu. Komaj čakam, da se turnir začne. Po porazu v prvem kolu OP ZDA smo trenirali naprej. Počutim se dobro. Letošnji turnir je zelo kakovosten. Dala bom vse od sebe, potem pa bomo videli, kakšen bo rezultat,” je pred turnirjem dejala Juvanova. Tudi Tamara Zidanšek komaj čaka na začetek turnirja.  “Lani se je turnir vrnil v Slovenijo, kar je zelo pomembno za ženski tenis. Ko ga ni bilo smo dekleta odraščala, nato pa začela nastopati po celem svetu. Igranje doma je nekaj posebnega, saj večji del leta potujemo. Sezone še ni konec, čaka nas namreč še nekaj turnirjev. Veselim se naslednjih dvobojev, moja pripravljenost se dviguje, zdaj pa sem osredotočena le na turnir v Portorožu,” je dejala Zidanškova, ki se je po odpovedih nekaterih igralk neposredno uvrstila v glavni turnir.

V kvalifikacijah bodo nastopile štiri Slovenke. Živa Falkner bo igrala proti Srbkinji Nataliji Stevanović, Nika Radišič proti Britanki Jodie Burrage, tekmica Lare Smejkal bo Nemka Anna-Lena Friedsam, Noka Jurič pa bo igrala proti Anastasiji Zaharovi iz Rusije.

Zreb parov - Juvanova proti Cornetovi, Zidanškova proti kvalifikantki
Anja Vreg, co-tournament director, Giulia Orlandi, tournament supervisor and Beatriz Haddad Maia (BRA) at draw of WTA 250 Zavarovalnica Sava Portoroz at Stadium Marina on September 11, 2021 in Portoroz / Portorose, Slovenia. Photo by Matic Klansek Velej / Sportida

ZANIMIVI PARI PRVEGA KOLA

Prva nosilka je torej mlada teniška zvezdnica Emma Raducanu (11. WTA). Britanka je lani zmagala na OP ZDA, v Portorož pa je prišla že v sredo zvečer. “Komaj čakam na začetek turnirja. Mesto je lepo, malce sem ga že spoznala v zadnjih dneh. Upam, da bom na turnirju igrala čim dlje, tako da komaj čakam na začetek,” je dejala Raducanujeva, ki je na letošnjem OP ZDA kot branilka naslova izpadla v prvem kolu. Raducanujeva bo igrala proti Ukrajinki Dajani Jastremski.

Beatriz Haddad Maia (15. WTA) je na turnirju druga nosilka. Brazilka je letos zmagala na dveh turnirjih WTA, oba sta potekala na travi. Takoj po teh dveh zmagah je prišla v Wimbledon, tam pa jo je premagala naša Kaja Juvan. Njena prva tekmica bo Danka Clara Tauson.

Žal v Portorožu ne bomo videli Barbora Krejčikova (23. WTA). Krejčikova je namreč odpovedala nastop, saj bo jutri v New Yorku igrala v finalu ženskih dvojic. Zanimivo, njena partnerka v finalu OP ZDA, Katerina Siniakova (83. WTA), bo v Portorož prišla, njena prva tekmica pa bo 4. nosilka Martina Trevisan iz Italije.

Poleg Raducanujeve bo v Portorožu igrala še ena zmagovalka turnirjev za grand slam. V letošnjem Wimbledonu je bila najboljša Jelena Ribakina (25. WTA). 23-letna Kazahstanka je v karieri osvojila tri turnirje serije WTA. Njena prva tekmica bo Nemka Laura Siegemund.

V Portorož je prišla tudi Italijanka Jasmine Paolini, ki je lani v finalu tega turnirja premagala Američanko Alison Riske. Njena prva tekmica bo kvalifikantka. S kvalifikantko pa bo v prvem kolu igrala tudi najboljša mladinka na svetu Hrvatica Petra Marčinko iz Hrvaške.

Beatriz Haddad Maia BRA at draw of WTA 250 Zavarovalnica Sava Portor - Juvanova proti Cornetovi, Zidanškova proti kvalifikantki
Giulia Orlandi, tournament supervisor and Beatriz Haddad Maia (BRA) at draw of WTA 250 Zavarovalnica Sava Portoroz at Stadium Marina on September 11, 2021 in Portoroz / Portorose, Slovenia. Photo by Matic Klansek Velej / Sportida

KAKO DO VSTOPNIC?

Glavni del turnirja, ki tudi letos spada v kategorijo WTA 250, se bo začel v ponedeljek, 12. septembra, vse do četrtfinala je vstop na prireditev brezplačen.

Vstopnice za četrtfinale, polfinale in finale si lahko zagotovite:

Vstopnice za četrtfinale, polfinale in finale si lahko zagotovite:

  • prek spletne strani Tenis Slovenija,
  • na bencinskih črpalkah Petrol,
  • na petrol-ticket.si.

Cena petkove vstopnice znaša 5€, sobotne 10 €, cena za ogled nedeljskega finala pa 15 €. Cena petkove vstopnice znaša 5 €, sobotne 10 €, cena za ogled nedeljskega finala pa 15 €.

 Teniški pozdrav in vabljeni v Portorož.

Vir: Tenis Slovenija, STA