Juvanova in Zidanškova se v torek želita vrniti na zmagovalne tirnice

Kaja Juvan bo izzvala Alize Cornet.

V torek se bosta na Zavarovalnica Sava Portorož turnirju serije WTA 250 v boj za zmago v 1. kolu podali tudi edini Slovenki v glavnem delu turnirja, Kaja Juvan in Tamara Zidanšek. Obe želita prekiniti negativni niz porazov. 

Kaja Juvan bo izzvala Alize Cornet.

“Gre za igralko, ki je res dolgo med najboljšimi, tako da lahko od nje dobim veliko stvari,” je žreb, ki ji je za nasprotnico namenil izkušeno Francozinjo Alize Cornet (35. na WTA), komentirala Kaja Juvan (72. na WTA). Ljubljančanka je po Wimbledonu, kjer se ji je uspelo prebiti v 3. kolo, zaigrala na turnirjih v Cincinnatiju, Granbyju in OP ZDA, a ostala brez zmage.

Na zmagovalne tirnice se želi vrniti tudi Tamara Zidanšek (91. na WTA), ki trenutno beleži niz petih zaporednih porazov. V 1. kolu turnirja v Portorožu ji bo nasproti stala ruska kvalifikantka, Anastasia Zakharova (160. na WTA), je med drugim v kvalifikacijah premagala tudi Slovenko Noko Jurič. “Težko reči, kaj pričakovati. V tenisu kot športu je dejansko vsak dan drugačen od drugega. Vsak dan moraš dati vse od sebe, treba pa je imeti tudi malo sreče. Vseeno mislim, da sem dobro pripravljena, poskusila bom uživati in pustiti, da me ponese domače vzdušje,” je pred dvobojem misli strnila Konjičanka.

Ob Juvanovi in Zidanškovi se bo na portoroškem igrišču v torek predstavila tudi Nika Radišič, in sicer v dvojicah v paru z Madžarko Adrienn Nagy.

WTA 250 Zavarovalnica Sava Portorož
(Slovenija, $251.750, trda podlaga, zunaj)

SLOVENSKI NASTOPI

Posamezno, 1. kolo
Juvan K. (Slo) – Cornet A. (Fra/6)
Zidanšek T. (Slo) – Zakharova A. (Rus/Q)

Dvojice, 1. kolo
(1)Klepač A./Siegemund L. – Parry D./Tauson C.
Friedsam A-L./Juvan K. – (4)Alexandrova E./Heisen V. 2:6, 7:5, 5:10
Babos T./Zidanšek T. – Morderger T./Morderger Y. 6:2, 6:1
Lovrič P./Smejkal L. – Busca C./Mihalikova T. 2:6, 1:6
Nagy A./Radišič N. – (2)Potapova A./Sizikova Y.