Juvanova in Bedene proti najboljšima iz svoje države

Bedene tudi v tretjem poizkusu ni uspel ugnati Raonića. (Foto: Instagram)

Bedene tudi v tretjem poizkusu ni uspel ugnati Raonića. (Foto: Instagram)

Kaja Juvan in Aljaž Bedene sta se v Londonu in Majorki uspešno prebila skozi kvalifikacijsko sito, v torek, 18. junija, pa bosta že odigrala tudi svojo tekmo 1. kroga glavnega dela turnirja. 

Bedene se bo pomeril proti najboljšemu Avstralcu. (Foto: Instagram)
Bedene se bo pomeril proti najboljšemu Avstralcu. (Foto: Instagram)

Aljaž Bedene, ki je v Queen’s Clubu leta 2016 že prišel do osmine finala, bo za ponovitev tovrstnega dosežka kot tretjega v letošnji izvedbi turnirja moral najprej premagati Alexa de Minaurja.

20-letni Avstralec je lanskega novembra nastopil v finalu Next Gen Finals turnirja, tam pa moral priznati premoč Stefanosu Tsitsipasu. Trenutno na ATP lestvici zaseda 26. mesto, s čimer velja za najvišje uvrščenega Avstralca. Proti Bedenetu se do sedaj še ni pomeril, v Wimbledonu pa je lansko leto v 3. krogu klonil proti Rafaelu Nadalu.

Juvanova proti Tunizijki

Proti najvišje uvrščeni iz svoje države bo na turnirju serije WTA International na Majorki nastopila tudi Kaja Juvan, kateri je žreb za nasprotnico v 1. krogu namenil Tunizijko Ons Jabeur.

24-letna tenisačica je imela za razliko od Juvanove mesto v glavnem delu turnrija že zagotovljeno. Trenutno velja za 63. igralko sveta, najvišje pa je bila februarja letos, ko je na WTA lestvici zasedala 54. položaj.

ATP 500 Queen’s Club (London, €2,081,830, travnata podlaga), posamezno 
1. krog: de Minaur A. (Avs) – Bedene A. (Slo/Q) [18.6.]

WTA International Majorka (Španija, $250,000, travnata podlaga), posamezno 
1. krog: Juvan K. (Slo/Q) – Jabeur O. (Tun)  [18.6.]