Judy Murray: “Kyrgios je genij”

Na twitterju je mama Andyja Murrayja, Judy, hvalila Nicka Kyrgiosa v njegovi zmagi nad Dušanom Lajovićem. V tisti tekmi je bil Avstralec resnično odličen in poln trikov. Britanka pa je znana po tem, da izreče kakšno tudi neprimerno, tako kot je dlje časa Feliciana Lopeza klicala po njeno “Deliciano” Lopez.

Je genialen (Foto: Tennisworldusa.com)

Na družbenem omrežju je zapisala: “Servis izpod roke. Celoten koncept igre tenisa je, da zmotiš momentum in ritem nasprotnika, da spremeniš hitrost, spin, smer, globino in višino žogice. To vključuje tudi servis. Kyrgios je genij. Presenečena sem, da tega ne počne več igralcev. Mnogi ne razumejo genialnosti, zato jo skušajo spremeniti in podreniti nečemu, kar razumejo. Kyrgios ima neprimerljiv instinkt in vizijo. Nepredvidljiv je in njegov veščine so fenomenalne. Res je nekonstanten mentalno, ampak v mojih očeh je še vedno genialec.”

Boris Becker se ni strinjal z Britanko: “Previden bi bil pri besedah in opisu “genialec”, saj bi se ta moral uporabljati le za peščico ljudi v katerem koli športu. Nekatera največja imena pridejo na misel, ko ta zmagajo kaj pomembnega. ”