Jakupovičeva v Shenzhenu brez polfinala, Klepačeva z novo

Naveza Jakupović/Khromacheva obstala v četrtfinalu. (Foto: zimbio.com)

Naveza Jakupović/Khromacheva obstala v četrtfinalu. (Foto: zimbio.com)

Slovenska tenisačica Dalila Jakupović je na turnirju serije WTA International v konkurenci dvojic z Rusinjo Irino Krhomachevo zabeležila zmago v 1. krogu ter poraz v četrtfinalu. V 1. krogu turnirja v Brisebaneu je obstala Katarina Srebotnik, uspešno pa je prvo oviro z novo partnerko preskočila Andreja Klepač. 

Naveza Jakupović/Khromacheva obstala v četrtfinalu. (Foto: zimbio.com)
Naveza Jakupović/Khromacheva obstala v četrtfinalu. (Foto: zimbio.com)

Andreja Klepač, ki je v letih 2017 in 2018 na WTA turnirjih v konkurenci dvojic nastopala izključno skupaj s Španko Mario Jose Martinez Sanchez, se je v Brisbaneu že uspešno predstavila z novo soigralko.

Z 32-letno Koprčanko je moči združila nekdaj že 4. igralka sveta v konkurenci dvojic Lucie Hradecka, ki je v svoji karieri osvojila tudi tri turnirje za Grand Slam. Sodelovanje 33-letne Čehinje in leto dni mlajše Slovenke se je pričelo z zmago v 1. krogu turnirja serije WTA International v Brisbaneu. Češko-slovenski navezi sta nasproti stali Elise Mertens in Sam Stosur, ki sta se uspeli prebiti le do 6 iger.

Težja naloga Lucie in Andrejo čaka v četrtfinalu, ko se bosta pomerili proti 1. igralkama na svetu, Čehinjama Barbori Krejčikovi in Katerini Siniakovi. V 1. krogu turnirja sta obstali Katarina Srebotnik in Raquel Atawo, ki sta bili sicer blizu presenečenja proti 2.-postavljeni dvojici Dabrowski G./Xu Y.

V Shenzhenu se je danes v zgodnjih jutranjih urah po našem času za polfinalno vstopnico merila Dalila Jakupović, ki še naprej sodeluje z Rusinjo Irino Khromachevo. Po tem, ko sta tenisačici v 1. krogu ugnali dvojico Jiang X./Tang Q., sta v četrtfinalu morali priznati premoč dvojici Duan Y./Voracova. R.

WTA International Shenzhen (Kitajska, $750,000, trda podlaga), dvojice
1. krog: (3)Jakupović D./Khromacheva I. – Jiang X./Tang Q. 6:4, 2:6, 10:4
Četrtfinale: (3)Jakupović D./Khromacheva I. – Duan Y./Voracova R. 4:6, 2:6

WTA International Brisbane (Avstralija, $1.000.000, trda podlaga, dvojice
1. krog: Srebotnik K./Atawo R. – (2)Dabrowski G./Xu Y. 4:6, 6:4, 5:10
1. krog: Hradecka L./Klepač A. – (WC)Mertens E./Stosur S. 6:4, 6:2
Četrtfinale: (1)Krejcikova B./Siniakova K. – Hradecka L./Klepač A.