Jack Sock namesto v New York na manjši poseg

Še pred dvanajstimi meseci je Jack Sock jadral ne vetru, ki ga je nabral leta 2017 po zmagi v Parizu, kjer si je zagotovil možnost, da zaigra na zaključnem turnirju najboljših osem. Od takrat ni pokazal vrhunskega tenisa, ki ga je pripeljal v London.

Jack Sock je moral na operacijo (Foto: Tennisworldusa.com)

Američan je bil s tistimi točkami uvrščen znotraj TOP 20 vse do lanskoletnega oktobra, toda kmalu je bilo jasno, da ne bo mogel ubraniti točk iz sezone 2017, zato je začel strmo padati. Končal je izven TOP 100, saj je dobil le 9 tekem. Je bil pa zato toliko bolj uspešen v dvojicah, kjer je slavil v Indian Wellsu, Wimbledonu, na OP ZDA in v Londonu.

Letos ima cilj popraviti uvrstitev v enojicah, zato je začel igrati tudi na turnirjih serije Challenger, ampak rezultati na turneji še vedno niso tam, kjer bi morali biti. V Avstraliji je na primer izgubil že v uvodnem nastopu. V štirih nizih ga je odstranil Alex Bolt. 

Da je situacija še slabša, je mogel Sock v ponedeljek še na manjši poseg, saj si je natrgal vezi v prstu na roki. Zamudil bo naslednje dva meseca tekmovanj.