Ivan Ljubičić ustanovil eno najmočnejših teniških središč na svetu

Znani teniški igralec in vrhunski trener Ivan Ljubičić odpira teniško akademijo Ljubičić na otoku Lošinj. Ta edinstvena športna zgodba je nastala kot plod sodelovanja med Ivanom Ljubičićem in blagovno znamko Lošinj Hotels & Villas.

Luka Kutanjac Durukan Durmus James Buswell Ivan Ljubicic Mario Visak Luka Cvjetkovic Ljubicic Tennis Academy smaller 2 - Ivan Ljubičić ustanovil eno najmočnejših teniških središč na svetu
Ivan Ljubičić (Luka Kutanjac_Durukan Durmus_James Buswell_Ivan Ljubičić_Mario Višak_Luka Cvjetković_Ljubicic Tennis Academy)

Namenjena je tako profesionalnim igralcem, kot tudi vsem teniškim navdušencem in aktivnim amaterjem ter vsem, ki si preprosto želijo doživeti športne aktivnosti na edinstvenem otoku vitalnosti, znanem po številnih naravnih danostih in zdravilnem mediteranskem zraku.

Teniška Akademija stremi k strokovnosti in predanosti Ivana Ljubičića in njegove ekipe. Ljubičič je igral tenis na najvišji profesionalni ravni, še danes pa sodeluje z nekaterimi najboljšimi igralci vseh časov. Tako ve, kaj je potrebno, da prideš do samega vrha. Je taktični mojster, ki odlično pozna igro od znotraj in zunaj, razume vse njene vidike in ve, kako jo še izboljšati. Ljubičić je umirjen in vztrajen, hkrati pa strasten, energičen in globoko zavzet predaji svojega znanja. Ne odlikuje ga le to, da je nekdanji tretji igralec na svetu, ampak je znan in spoštovan tudi po svojem intelektualnem in strateškem pristopu. Ve, kako biti v vseh okoliščinah boljši, močnejši in kako ukaniti osebo na drugi strani mreže.

Okoli sebe je zbral ekipo profesionalnih teniških igralcev, med katerimi se vrsti veliko znanih imen, kot so Matteo Berrettini, Borna Ćorić in Donna Vekić, če jih naštejemo le nekaj. Njihova ideja ni le ponudba športnih aktivnosti, temveč želijo udeležencem predati lastnosti in znanja, ki bi jih moral imeti vsak športnik. Profesionalni športniki pod vodstvom Ivana Ljubičića bodo vse, ki se pridružijo Akademiji, naučili, kako premagati sebe, na kaj se med igro osredotočiti, kako najlažje ukaniti nasprotnika, kako biti najboljši kljub težkim okoliščinam, kako biti boljši od včeraj – skratka kako poiskati svojo notranjo moč in doseči zmago.

Zasedba Akademije je sestavljena iz močne ekipe vrhunskih trenerjev in drugega osebja, vključno z nekaterimi najboljšimi svetovnimi trenerji, ki bodo svoje dolgoletno znanje in izkušnje predali članom Akademije. Takšna ekipa bo Akademijo Ljubičić takoj uvrstila med najmočnejša teniška središča na svetu.

Poseben poudarek dajejo duševni moči, ker, kot pravijo na Akademiji, to pomeni več kot zgolj moč volje. Duševna moč predstavlja trdo delo in predanost ter pridobivanje veščine ohranjanja zbranosti in umirjenosti od znotraj, hkrati pa energije in moči od zunaj.

Otok Lošinj je s svojim blagim sredozemskim podnebjem, zdravim in čistim zrakom, napolnjenim z edinstveno mešanico naravnih morskih aerosolov, in skupno 200 sončnimi dnevi na leto, odlična destinacija za športnike, zlasti tiste, ki tekmujejo na najvišjih ravneh. To je razlog, zakaj je teniški igralec in trener Ivan Ljubičić izbral Lošinj kot idealno destinacijo za svojo teniško akademijo, ki bo s polno zmogljivostjo začela delovati septembra.

Gre za projekt, podoben tistim, ki že obstajajo v več državah po svetu, kot so ZDA, Španija, Italija in druge. Akademija na eni strani združuje profesionalne igralce, na drugi pa vse tiste, ki aktivno igrajo tenis, želijo trenirati s profesionalci in tako izboljšati svojo igro, pa tudi tiste, ki preprosto radi aktivno preživljajo počitnice.

Bližnjic do uspeha ni. Zato je vodilna misel Akademije, da sta predanost in trdo delo pot do razumevanja igre, duševne moči in telesne pripravljenosti. S pridobivanjem znanja in veščin, ki jih bodo posredovali vrhunski športniki in trenerji, bodo udeleženci imeli priložnost postati najboljša različica sebe, kar je tudi moto same Akademije.