ITF potrdila spremembe v Davisovem pokalu

Mednarodna teniška zveza (ITF) je sporočila, da bo finalni del letošnje izvedbe teniškega tekmovanja za Davisov pokal potekal v treh mestih med 25. novembrom in 5. decembrom.

Davisov pokal (Photo by Jon Buckle/Getty Images for LTA)

Finalni del tekmovanja bodo tako razširili na 11 dni, prireditelji pa bodo po novem tri mesta in ne le eno. Ko so leta 2019 prvič uvedli nov format tekmovanja, je finalni turnir potekal en teden, gostil pa ga je Madrid. Lani finala zaradi pandemije novega koronavirusa ni bilo.

Letos bo Madrid gostil eno od skupin finalnega turnirja, preostali mesti pa vsako po eno skupino in še po en četrtfinale. Dve skupini pa bosta ostali v Madridu, kjer bodo potem tudi dva četrtfinala, oba polfinala in finale.

“Prva izvedba novega Davisovega pokala je ponudila sijajen tenis, a je bila za nas tudi učna ura. Prizadevamo si za dolgoročno vizijo v tem tradicionalnem tekmovanju, prepričani smo, da bomo s temi spremembami zadovoljili navijače in igralce,” je o napovedanih spremembah dejal vodja finalnega projekta Davisovega pokala Albert Costa.

Za zdaj preostali mesti sogostiteljici še nista znani, na ITF še zbirajo prijave, predvidoma bodo odločitev sporočili marca.

Vir: Tenis Slovenija, STA