ITF: Magična Kaja do lovorike in mesta med TOP 200!

Robi Cokan in Kaja Juvan ob novem velikem uspehu. (Foto: Robi Cokan)

Robi Cokan in Kaja Juvan ob novem velikem uspehu. (Foto: Robi Cokan)

Kakšen dan za slovenski tenis na turnirjih serije Futures! Po tem, ko se je Nik Razboršek na Nizozemskem v vseslovenskem finalu veselil lovorike na Nizozemskem, se je v Italiji po preobratu do nove turnirske zmage prebila še Kaja Juvan. 17-letna Ljubljančanka bo z jutrišnjim dnem prvič vstopila med najboljših 200 tenisačic na svetu. 

Robi Cokan in Kaja Juvan ob novem velikem uspehu. (Foto: Robi Cokan)
Robi Cokan in Kaja Juvan ob novem velikem uspehu. (Foto: Robi Cokan)

Gledalci na osrednjem stadionu v Bagnatici so morali na začetek finalnega obračuna zaradi dežja najprej kar nekaj časa čakati, okoli 18.30 pa se je poslastica vendarle pričela. V velikem finalu sta se pomerili 22-letna Italijanka Jasmine Paolini (229. igralka sveta) in 5 let mlajša Slovenka Kaja Juvan (242. igralka sveta).

Prava drama se je odvijala že v prvem nizu, ko je imela Juvanova pri vodstvu s 6:5 in rezultatu 0:40 na servis Italijanke kar tri vezane žogice za niz, a jih ni uspela izkoristiti. Drama se je prevesila v podaljšano igro, ki jo je z rezultatom 10:8 dobila domačinka. V drugem nizu se je Juvanova več kot pobrala po izgubljenem prvem nizu in rezultat v nizih ekspresno hitro izenačila. V tretjem nizu je Italijanka kar štirikrat vodila z “brejkom” prednosti, med drugim tudi s 5:3, po štirih zaporednih osvojenih igrah pa se je na koncu zmage po 2 urah in 46 minutah vendarle veselila magična deklica iz Slovenije.

Kaja Juvan je tako prišla do tretje letošnje lovorike, skupno 5 na turnirjih serije Futures, ob tem pa prišla tudi do novega mejnika. S ponedeljkom bo namreč prvič v karieri postala članica elitne 200-terice na WTA lestvici, natančneje, obeta se ji preboj na 194. mesto.

Kaja, iskrene čestitke!

ITF Bagnatica (Italija, $25.000+H, pesek)
1. krogJuvan K. (Slo/7) – Rosatello C. (Ita) 6:0, 6:2
2. krogJuvan K. (Slo/7) – Halbauer E. (Zda) 6:1, 7:5
ČetrtfinaleJuvan K. (Slo/7) – Dinu C. (Rom) 6:2, 6:2
PolfinaleJuvan K. (Slo/7) – Paquet (Fra) 6:3, 6:1
Finale: Juvan K. (Slo/7) – Paolini J. (Ita/6) 6:7(8), 6:1, 7:5

1 thought on “ITF: Magična Kaja do lovorike in mesta med TOP 200!

Comments are closed.