ITF: Fenomenalna Kaja Juvan do naslova na Švedskem!

Kaja Juvan na Švedskem nepremagljiva! (Foto: Robi Cokan)

Kaja Juvan na Švedskem nepremagljiva! (Foto: Robi Cokan)

17-letna Kaja Juvan je v Ystadu na Švedskem prišla do novega izjemnega uspeha! Na 25.000 ameriških dolarjev vrednem turnirju serije Futures je v finalu po preobratu z 2:1 ugnala 289. igralko sveta in tako osvojila drugo turnirsko zmago v manj kot dveh mesecih. Bravo, Kaja! 

Kaja Juvan (desno) na Švedskem nepremagljiva! (Foto: Robi Cokan)
Kaja Juvan (desno) na Švedskem nepremagljiva! (Foto: Robi Cokan)

Komaj mesec dni je minilo od velikega slavja Kaje Juvan na 25.000$ vrednem turnirju serije Futures v Balatonboglarju in lovorika z Madžarske bo v vitrini že dobila družbo s Švedske. Še ne 18-letna slovenska tenisačica je namreč v Ystadu na peščenem turnirju potrdila odlično pripravljenost in se s 5 zmagami prebila do 2. turnirske zmage v letošnji sezoni, 4. v karieri.

V finalu do zmage po preobratu

Slovenska tenisačica se je brez večjih težav prebila v polfinale, kjer je v prvem nizu s kar 6:1 ugnala 156. igralko sveta Irino Mario Baro iz Romunije. V drugem nizu je Juvanova nato rešila tri vezane žogice za niz, s tremi zaporednimi osvojenimi igrami pa si zagotovila mesto v finalu. Tudi tam se je pomerila proti Romunki in sicer proti 289. igralki sveta Andreei Amalii Rosci.

V prvih 4 igrah sta si igralki po dvakrat odvzeli začetni udarec, nato pa so sledile 4 zaporedne osvojene igre Romunke, ki je prvi niz dobila s 6:2. V prvi igri drugega niza je Juvanova rešila dve žogici za “brejk”, kasneje pa počasi začela prevzemati pobudo na igrišču. Kmalu je bilo 5:1 za Slovenko, ki pa je ostala zbrana tudi v trenutku, ko je 23-letna Romunka rezultat v drugem nizu poravnala na 5:5. V naslednjih dveh igrah je namreč izgubila eno samo točko in suvereno prišla do osvojenega niza, ki ga je potrdila s prepričljivo zmago v tretjem nizu in slavje se je lahko pričelo!

Ostaja na Švedskem

Kaja Juvan je po Bolu, Mariboru in Balatonboglarju tako prišla do četrte turnirske zmage v karieri na turnirjih serije Futures. Tokratna zmaga je Juvanovi prinesla 50 WTA točk, ki jih bo slovenska tenisačica poizkušala še nadgraditi v Bastadu, kjer bo nastopila v naslednjem tednu. Bravo Kaja in srečno!


ITF Ystad (Švedska, $25.000, pesek)

1. krog: Juvan K. (Slo/4) – Stefanini L. (Ita) 6:1, 6:4
2. krog: Juvan K. (Slo/4) – Matviyenko L. (Nem) 6:1, 6:2
Četrtfinale: Juvan K. (Slo/4) – Koelzer R. (Nem) 6:1, 7:5
Polfinale: Juvan K. (Slo/4) – Bara I. M. (Rom/1) 6:1, 7:5
Finale: Juvan K. (Slo/4) – Roşca A. (Rom/3) 2:6, 7:5, 6:1