Hurkacz prvi v sezoni presegel tisoč asov

Poljski teniški igralec Hubert Hurkacz je na pariškem Mastersu ATP danes presegel mejo tisoč doseženih asov v koledarskem letu, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Na dvoboju proti Robertu Bautisti Agutu, dobil ga je s 6:3, 6:2, bi za dosežen mejnik potreboval 15 asov, dosegel jih je 19.

Hubert Hurkacz (Foto: ATP)

Hurkacz je prvi igralec s takšnim dosežkom po Američanih Johnu Isnerju in Reillyju Opelki leta 2019. Rekorder je sicer Hrvat Ivo Karlović, ki je leta 2015 v eni sezoni zbral 1447 asov.

“Vesel sem, da sem dosegel tisoč asov v sezoni. Upam, da bo še nekaj dvobojev. Česa takšnega na začetku leta nisem pričakoval, očitno servis dobro deluje,” je dejal Poljak.

V povprečju je v tej sezoni dosegal po 15 asov na dvoboj. V letu 2023 je zmagal na turnirjih v Marseillu in Šanghaju.

Ob Hurkaczu se je v nadaljevanje pariškega Mastersa že uvrstil prvi nosilec Srb Novak Đokovič, premagal je Argentinca Tomasa Martina Etcheverryja s 6:3 6:2, izpadel pa je tretji nosilec Rus Daniil Medvedev, ki je s tem izgubil tudi matematične možnosti, da leto konča na prvem mestu lestvice ATP. Ugnal ga je Bolgar Grigor Dimitrov s 6:3 6:7 (4) 7:6 (2).

Vir: Tenis Slovenija, STA