Hercogova v Luganu po 7 letih osvojila WTA turnir!

Hercogova najboljša v Luganu. (Foto: Instagram/Polona Hercog)

Hercogova najboljša v Luganu. (Foto: Instagram/Polona Hercog)

Slovenska tenisačica Polona Hercog je na turnirju serije WTA International v Luganu prvič po sedmih letih posegla po turnirski zmagi. 28-letna Mariborčanka je v velikem finalu s 6:3, 3:6 in 6:3 ugnala Poljakinjo Igo Swiatek. 

Hercogova najboljša v Luganu. (Foto: Instagram/Polona Hercog)
Hercogova najboljša v Luganu. (Foto: Instagram/Polona Hercog)

Polona Hercog je na poti do 3. WTA naslova v karieri premagala Carlo Suarez Navarro, Sorano Cirsteo, Veroniko Kudermetovo, Fiono Ferro in na koncu še Igo Swiatek. Proti 11 let mlajših nasprotnici Slovenko stavnice pred obračunom niso postavile v vlogo favoritinje, a Hercogova je že takoj na začetku pokazala, da je zrela za 1. naslov po 7 letih.

V prvem nizu je kar 4-krat odvzela servis nasprotnici, sama pa imela že v 8. igri kar tri priložnosti za zmago v prvem nizu. Poljakinja se je tedaj še rešila, nato pa znova izgubila svoj začetni udarec in prvi niz je z rezultatom 6:3 po 50 minutah igre dobila Hercogova. Ta je v drugem nizu na svoj servis malce popustila, Poljakinja pa je s 3 “breaki” rezultat v nizih poravnala na 1:1.

Tudi tretji niz je bolje odprla Iga, ki je povedla z 2:0, a Hercogova je odgovorila s kar 4 igrami v nizu. Poljakinja je nato pri zaostanku 3:5 prvič servirala za obstanek v tekmi, a bila pri tem neuspešna, saj je Hercogova izkoristila 2 zaključno žogico in prišla do prve turnirske zmage po 7 letih.

Znova najvišje uvrščena Slovenka

Hercogova je z zmago v Luganu osvojila 280 WTA točk, ki jo bodo na lestvici s ponedeljkom povzdignile na 63. mesto, kar pomeni skok za 26 mest. S tem bo Polona znova postala najvišje uvrščena slovenska tenisačica, saj bo prehitela 67.-uvrščeno Tamaro Zidanšek.

WTA International Lugano (Švica, $250.000, pesek), posamezno
1. krog
Hercog P. (Slo) –Suarez Navarro C. (Špa/2) 3:6, 6:3, 6:4
2. krog: Cirstea S. (Rom) – Hercog P. (Slo) 6:3, 6:7(0), 4:6
Četrtfinale: Kudermetova V. (Rus) – Hercog P. (Slo) 4:6, 1:6
Polfinale: Ferro F. (Fra) – Hercog P. (Slo) 5:7, 4:6
Finale: Swiatek I. (Pol) – Hercog P. (Slo) 3:6, 6:3, 3:6