Hercogova: “Razočarana sem, a poslušati moram svoje telo”.

Slovenija na turnirju v Cincinnatiju v posamični konkurenci ne bo imela svoje predstavnika. To je po odpovedi nastopa Polone Hercog postalo jasno že pred pričetkom glavnega dela tekmovanja. 

Razočarana sem, da ne bom igrala v Cincinnatiju, a poslušati moram svoje telo in okrevati ustrezno, saj kmalu prihaja velik turnir,” so bile besede Polone Hercog, ki je imela v mislih Odprto prvenstvo ZDA. Zadnji izmed turnirjev velike četverice v sezoni se prične 26. avgusta, le teden dni po tem, ko se bo zaključil turnir v Cincinnatiju.

Turnir v Ohiu velja za turnir serije ATP Masters oz. pri ženskah za WTA Premier turnir. Medtem, ko je bilo že nekaj časa jasno, da v Cincinnatiju ne bo nastopil najvišje uvrščeni slovenski tenisač v moški konkurenci Aljaž Bedene, ki se je odločil za prihod v Portorož, se je tam pričakovalo Polono Hercog. A tudi najvišje uvrščena slovenska predstavnica bo turnir v Ohiu izpustila.

Mariborčanka bi morala v soboto v kvalifikacijah zaigrati proti Švicarki Viktoriji Golubić, katero je dvakrat v letošnji sezoni že premagala, a je svoj nastop odpovedala.