Hercogova prepričljiva, konec za Juvanovo

Drugi dan glavnega dela Odprtega prvenstva Avstralije je med drugim postregel tudi z dvema obračunoma slovenskih predstavnic. Polona Hercog je brez večjih naporov ugnala Švedinjo Rebecco Peterson, od tekmovanja pa se po porazu proti odlični Ukrajinki poslavlja Kaja Juvan. 

aus - Hercogova prepričljiva, konec za Juvanovo
Hercogova se bo za mesto v 3. krogu pomerila proti 1. igralki sveta. (Foto: Twitter)

Najvišje uvrščena slovenska tenisačica Polona Hercog se je v 1. krogu Odprtega prvenstva Avstralije Švedinji Rebecci Peterson oddolžila za lanskoletni poraz v Rabatu in si tako tretjič v karieri  in prvič po letu 2015 priborila mesto v 3. krogu. Mariborčanka je za zmago s 6:3 in 6:3 potrebovala uro in 26 minut, še posebej pa se je izkazala pri branjenju žogic za ‘break’. Švedinja si je namreč tekom obračuna priigrala 6 žogic za odvzem servisa, Slovenka pa jih je ubranila kar 5. Nasprotnici je zabila tudi 3 ase, sama pa izkoristila kar 4 od 5 žogic za ‘break’.

Lahko preskoči najvišjo oviro?

Hercogova bo tako noči iz torka na sredo še tretjič v karieri lovila mesto v 3. krogu OP Avstralije, kamor se do sedaj še ni prebila. Tudi tokrat bo naloga izjemno težka, morda celo najtežja, saj jo čaka obračun s 1. igralko sveta, domačinko Ashleigh Barty. Tenisačici se v dosedanjem delu kariere še nista pomerili vloga absolutne favoritinje pa pripada Avstralki. Ta je svojo najboljšo uvrstitev v Melbourneu dosegla lani, ko se je prebila do četrtfinala.

Izjemna Ukrajinka zaustavila Juvanovo

Ob Hercogovi se je v noči iz ponedeljka na torek predstavila tudi Kaja Juvan, ki je pri 19 letih sploh prvič nastopila v glavnem delu Odprtega prvenstva Avstralije. Po uspešno opravljenih kvalifikacijah, ji je žreb v 1. krogu namenil izjemno razpoloženo Ukrajinko Dayano Yastremsko, ki je odlično formo potrdila že v preteklem tednu, ko jo je šele v finalu turnirja WTA International v Hobartu zaustavila Ashleigh Barty.

Juvanova je v začetku obračuna imela dve vezani priložnosti (40:15), da bi rezultat izenačila na 1:1, a izida takrat ni poravnala. Ko je Ukrajinka ekspresno hitro povedla s 3:0, ki je to v jadra dodalo dodatnega vetra. Tudi v drugem nizu je Yastremska hitro povedla s 3:0, Juvanova pa poti do povratka ni našla.

OP Avstralije (Melbourne, $22,756,069, trda podlaga, zunaj), posamezno (Ž), 1. krog
Zidanšek T. (Slo) – Han N. (Kor) 6:3, 6:3
Hercog P. (Slo) – Peterson R. (Šve) 6:3, 6:3
Juvan K. (Slo) – Yastremska (Ukr) 1:6, 1:6

2. krog
Zidanšek T. (Slo) – Williams S. (Zda/8)
Barty A. (Avs/1) – Hercog P. (Slo)