Hercogova in Zidanškova ostali brez četrtfinala v Rabatu

Tamara Zidanšek je v Rabatu zabeležila kar 4 zmage. (Foto: Facebook)

Tamara Zidanšek je v Rabatu zabeležila kar 4 zmage. (Foto: Facebook)

Tamara Zidanšek in Polona Hercog sta bili na dobri poti k preboju med najboljših 8 na turnirju serije WTA v Rabatu, a sta po dobljenem prvem nizu na koncu obe morali priznati premoč nasprotnicama. Zidanškova je bila prekratka proti Hsiehovi, Hercogova pa proti Gibertovi. 

Tamara Zidanšek je v Rabatu zabeležila kar 4 zmage. (Foto: Facebook)
Tamara Zidanšek je v Rabatu zabeležila kar 4 zmage. (Foto: Facebook)

Na igriščih 250.000 ameriških dolarjev vrednega turnirja serije WTA v Rabatu sta se v sredo istočasno potili dve slovenski tenisačici. 20-letna Tamara Zidanšek je bila odlično na poti k največji zmagi v karieri, ki bi jo popeljala v četrtfinale turnirja serije WTA. Proti izkušeni Tajvanki Su-wei Hsieh je v prvem nizu rešila 5 žogic za vodstvo z 1:0 v nizih Tajvanke, sam pa izkoristila svojo četrto in po uri in 12 minutah povedla z 1:0 v nizih. V drugem nizu je Konjičanka povedla z 1:0, nato pa izgubila 5 naslednjih iger. 32-letna Tajvanka, ki je v karieri v konkurenci dvojic osvojila tudi dva turnirja za Grand Slam, je pritisnila na plin in tudi v tretjem nizu ekspresno povedla s 4:0.

Hercogova po osvojenem nizu dobila le še 3 igre

Precej več možnosti za zmago so tudi stavnice pripisovale Poloni Hercog, ki si je z zmago nad 2. nosilko Dominiko Cibulkovo v 1. krogu dodobra “sprostila” žreb, a v 2. krogu ni uspela premagati 212. igralke sveta Paule Badose Gibert. Mariborčanka je prvi niz dobila po podaljšani igri, z “brejkom” povedla tudi v drugem nizu, nato pa ji je povsem zmanjkalo moči. V nadaljevanju obračuna je na svoj začetni udarec namreč dobila le še dve igri in tako po koncu obračuna morala čestitati nasprotnici za zasluženo zmago.

Polona Hercog bo iz Rabata na svoj konto dodala 30 WTA točk, Zidanškova pa 45, saj ji 15 točk prinašajo tri kvalifikacijske zmage.

Grand Prix De SAR La Princesse Lalla Meryem (Rabat, Maroko, $250.000), pesek, posamezno
1. krog kvalifikacij: Schoofs B. (Niz) – Zidanšek T. (SLO/5) 3:6, 6:3, 4:6
2. krog kvalifikacij: Benoit M. (Fra) – Zidanšek T. (SLO/5) 2:6, 2:6
3. krog kvalifikacij: Stollar F. (Mad) – Zidanšek T. (SLO/5) 6:4, 4:6, 4:6

1. krog: Linette M. (Pol) – Zidanšek T. (SLO/Q) 4:6, 2:6
1. krogHercog P. (SLO) – Cibulkova D. (Svk/2) 2:6, 7:5, 6:4
2. krog: Zidanšek T. (SLO/Q) – Hsieh S-W. (Taj) 7:6(6), 3:6, 3:6
2. krog: Badosa Gibert P. (Špa) – Hercog P. (SLO) 6:7(5), 6:1, 6:2